Berörd

Observera

Denna text publicerades första gången den 9 oktober, 2011. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Den första helgen i oktober organiserades en missionshelg i Östra Götalands Distrikt och Nässjö, där Estland stod i fokus. Jag var inbjuden att medverka tillsammans med några andra. Hans Olsson, med lång erfarenhet av Estland, och två besökare från Estland var med också. Helgens tema rörde sig kring att vara berörd av mission. Mission blir inte av om inte människor blir berörda. Jag sadlade själv en gång om från att vara forskare inom naturvetenskap till mission just på grund av att jag var berörd av Guds mission i världen. Både jag och mina kollegor på Missionskyrkans missionsavdelning kan bara arbeta med det vi arbetar med tack vare samma beröring.

Detta kom fram under denna helg. Olika vittnesbörd från Sverige och Estland tydliggjorde vad det innebär att beröras av Gud. Och hur denna beröring skapar möjligheter att föra ut budskapet om Kristus men också skapar en gemenskap som går över alla gränser. Både förr och idag gjorde den att människor satsar på mission. Jag hoppas fler och fler blir berörda av Guds mission!

Du kan läsa mer och se bilder från helgen här:

http://www.missionskyrkannassjo.se/default.aspx?lang=SE&articleId=723