Hälsning från Ecuador

Observera

Denna text publicerades första gången den 18 april, 2016. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

I de jordbävningsdrabbade områdena i Ecuador arbetar vi med vår samarbetskyrka för att få fram hjälp och förmedlar även ekonomisk stöd. Här är en hälsning från Henry Burbano, kyrkoledare för Förbundskyrkan i Ecuador:

”Varma hälsningar mina kära syskon,

Vi är mycket skakade över det som har hänt på Ecuadors kust, samtidigt upplever vi Guds ledning och hjälp i det svåra som sker.

Vi är i kontakt med våra församlingar i det drabbade området och situationen är inte alls så enkel som vi först kunde höra. Vi är också i kontakt med andra samfund i Ecuador, i Latinamerika, i USA och i Sverige.

Tillsammans med andra samfund i Ecuador har vi börjat samla ihop kläder, sängkläder, handdukar och livsmedel. Vi har öppnat flera av våra kyrkor som tar emot dessa. Var annan timme analyserar vi situationen och eventuella nya informationer som vi får.

Vi planerar att köra ner till det drabbade området imorgon eller absolut senast på tisdag. Detta för att bättre kunna överblicka behoven och vad vi kan göra. Vi ställer alla våra resurser till förfogande för detta krisarbete. Tillsammans kan vi göra mycket!”

Vill du hjälpa till ekonomiskt? Swisha till 9003286 och märk gåvan med Ecuador. Eller sätt in på vårt bankgiro: 900-3286 och skriv på samma sätt Ecuador i meddelandet så kommer pengarna fram till vår samarbetskyrka.