Laddar Evenemang
1 feb 18:00 - 19:30

Diakonalt Forum – Om den ökande fattigdomen

Tom plånbok
Den ökande fattigdomen – hur ser den ut i Sverige och vilka utmaningar innebär detta för oss i församlingar och civilsamhälle?

Den växande fattigdomen, hur ser den ut i Sverige, hur drabbar den och vilka grupper drabbar den. Hur hanterar man situationen när man inte har råd med mat? Hur har det kunnat bli så här när vi har självbilden av ett Sverige med ett starkt skyddsnät? Vilka utmaningar innebär detta för församlingar och civilsamhället?

  • Sveriges Stadsmissioners Fattigdomsrapport, 2022 – Karin Timm Östlund,Kommunikationsvarig, Sveriges Stadsmissioner – sammanfattar rapporten och de utmaningar som vi står inför. Här kan du ladda ner fattigdomsrapporten.
  • Hur kan vi stödja personer i ekonomisk utsatthet? Vad kan socialtjänsten bidra med?  Hur kan Sociala Missionen stödja sökanden och församlingar som kommer i kontakt med människor i utsatthet. Catharina Lind, rådgivare i socialrättsliga frågor, Sociala Missionen
  • Hur kan vi i församlingar bemöta och stödja personer i utsatthet? Diakon Frida Fritzon, berättar från arbete i Immanuelskyrkan i Stockholm.
Anmälan:

Samtycke
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.