Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
22 maj 08:00 - 09:30

Frukostseminarium Spirande 22 maj

Välkommen på frukostseminarium om initiativet Spirande onsdag 22 maj!

Under våren 2024 bedriver vi en förstudie med stöd av Equmeniakyrkan där vi utreder möjligheter för församlingsutveckling och/eller -plantering utifrån ett fokus på existentiell hälsa. Målsättningen vi kommit fram till är att driva Spirande vidare som ett forsknings- och utvecklingsprojekt tillsammans med Equmeniakyrkans församlingar och Enskilda högskolan. Nu vill vi testa vår verksamhetsidé på er.

Vår analys är att existentiell hälsa är något vi i kyrkan gör och kan, men att det ofta kommer bort eller hamnar på sidan av. Genom ett existentiellt perspektiv kan vi däremot både stärka människors livshanteringsförmåga och på samma gång hitta ett tilltal som når nya grupper. Med detta som utgångspunkt har vi tagit fram en plattform baserad på existentiell teologi och psykologi. Den innehåller både en teoretisk grund och praktiska tillämpningar. Tanken är att den ska komma till användning runt om i församlingarna och att vi står för utbildning och handledning.

Anmäl dig på https://spirande.net/frukostseminarium/ (och passa gärna på att läsa mer om Spirande när du ändå är inne på vår hemsida.)

Tid och plats:

22 maj 2024, kl 08:00-9:30. Odengatan 81, Stockholm.

  • Frukost från 08:00
  • Presentationen börjar 08:15
  • Tid för diskussion och frågor finns 09:00-09:30

Vi bjuder på kaffe, te och en frukostmacka.