Laddar Evenemang
 • Detta evenemang har redan ägt rum.
8 februari, 2023 13:30 - 16:00

Webinarium: Kyrkorna och gängvåldet

Om kyrkornas roll och delaktighet i arbetet mot våldet

Den tragiska utvecklingen med gängvåld och annat våld i många av våra utsatta områden är något som oroar och utmanar hela vårt samhälle. Därför blir detta ofrånkomligen en utmaning även för våra kyrkor i olika samfund vars församlingar ofta finns i denna verklighet.

Vad säger kyrkorna och hur kan vi lokalt vara med och skapa fred och trygghet i vår mitt närmiljö? Arbetsgruppen för fred, inom Sveriges kristna råd, har följt denna fråga och har utsett en mindre arbetsgrupp som arrangerat flera webinarier och inbjuder nu till ytterligare ett webinarium kring hur kyrkorna kan bidra till att skapa trygghet och fred i våra lokalområden.

Ur programmet

 • GVI – en strategi mot grovt våld i kriminella miljöer
  Gruppvåldsintervention (GVI) är en strategi för att reducera våld i kriminella miljöer, i en specifik stad eller stadsdel, och bygger på samverkan mellan polis, kommun, kriminalvård och lokalsamhälle. William Wikström från BRÅ presenterar de orter där GVI påbörjats.
 • ”Sluta Skjut”, Malmö
  Stefan Wredenmark, kommunpolis och poliskoordinator för Sluta skjut, och Anna Kosztovics, biträdande projektledare för Sluta Skjut samt medarbetare i Malmö stads avhopparteam/konsultationsteam.
 • Att stå i försoningens och fredens tjänst
  Teologiskt och diakonalt perspektiv. Sofia Camnerin, generalsekreterare Sveriges kristna råd, och Ebba Älverbrandt, diakon Svenska kyrkan, Malmö
 • Samtal i grupper. Om kyrkans roll och delaktighet i arbetet mot våld.

Anmälan

Anmäl är nu stängd.