Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
24 mars, 2023 - 25 mars, 2023

Samtidsdialogen: Om klimatet

Bild av ett jordklot

Vad är samtalsdialogen? Immanuelskyrkan Jönköping, Equmeniakyrkan Region Öst, Södra Vätterbygdens Folkhögskola och Studieförbundet Bilda bär en gemensam vision om att skapa samlingspunkter där vi får samtala och utmanas i relevanta frågor. Ett sätt är att anordna en konferens per termin, där temat är aktuellt och utmanande.

Världen och vår överlevnad i en svår tid – ett dygn om förundran, hopp och handling i klimatkollapsen.

Denna konferens passar dig som är intresserad av miljö- och klimatfrågor och önskar att få mer kunskap och samtala med andra om det. Föreläsarna är med hela konferensen och samtalen runt måltiderna är viktiga.

Rapporter om vår jord är allt mer alarmerande. Vad kan du och jag göra? Hur kan man tänka? Som enskild individ är vi sårbara, tillsammans är vi starka. Du som deltar i denna konferens får verktyg och en möjlighet att möta andras erfarenhet och dela din egen.

Konferensen innehåller fyra 40 minuters föreläsningar, därefter samtal i smågrupper och en frågestund till föreläsaren. Vetenskap, teologi och praktik vävs samman. Vi äter god mat och lägger stor vikt vid samtalen runt borden. Vi samarbetar med organisationerna God Jord, Grön Kyrka och Erikshjälpen, som alla arbetar med hållbarhet. De finns på plats och Erikshjälpen ordnar dessutom med en Pop-Up butik på plats för oss.

Vi tror att du får med dig nya erfarenheter, god vänskap och utmanande tankar om hur vi kan vara med och påverka våra liv och vår miljö.

Medverkar gör

Stefan Edman

Biolog och författare. Stefan Edman är biolog (fil mag i biologi, kemi, oceanografi och naturgeografi vid Göteborgs universitet) och teknologie hedersdoktor vid Chalmers. Han har skrivt drygt 50 böcker i ämnet och varit miljösakkunnig till statsministern.

Annelie Anderberg

Greenfluencer, poddare och verksamhetsutvecklare för hållbarhet på studieförbundet Bilda sydväst. Annelie brinner för att göra bryggan mellan skapelseomsorgen och lärjungaskapet tydlig.

Karin Staberg

Karin Staberg är snart färdig med sin utbildning till Hållbarhetsspecialist. Just nu gör hon sin praktik som junior hållbarhetskonsult på företaget Hållbarhetsteamet. Vid sidan av studierna driver hon sitt eget företag Hållbarhetsspecialisten.

Konferensen hålls 24-25 mars 2023, på Södra Vätterbygdens folkhögskola, Jönköping.

Pris från 695 kr
Sista dag för anmälan, 10 mars.

Mer information och anmälan finns på hemsidan för Södra Vätterbygdens Folkhögskola.