Arabisktalande pastor viktig resurs

Publicerat 

I helgen installerades Isac Zekry Shokri från Egypten i Högdalskyrkan. Under de kommande åren kommer han att vara en viktig resurs som arabisktalande pastor, med extra kompetens inom religionsdialog.
– Mångfald är en välsignelse från Gud, sa han i sin predikan under installationshögtiden.

Isac Zekry Shokri kommar att ha sin bas i Högdalskyrkan men kommer att kunna finnas till för andra församlingar som vill ha stöd i sitt arbete för arabisktalande.
I Sverige finns en stor grupp människor som talar arabiska. Även om det inte innebär att de kommer från samma land eller har samma kultur och religion så har de har ett gemensamt språk.
– Vi är alla olika men vi är ett i Kristus. Vad som enar oss är Jesus Kristus, predikade Isac Zekry Shokri som är utsänd av Equmeniakyrkans samarbetskyrka Nilens Synod. Isac Zekry Shokri kommer hit med sin fru Phaebe och sonen Kariem och har besökt Sverige flera gånger tidigare.
– Gud har kallat mig och vi är mycket glada över att få vara här som familj.

Bertil Svensson installerade Isac Zekry Shokri som pastor i Equmeniakyrkan. Högtiden var välbesökt och här kan du se ett axplock bilder. Fotograf Oliver Gorgis.

Photo By - Oliver Gorgis-36 Photo By - Oliver Gorgis-190Förbön_Zekry - Oliver Gorgis-85

Photo By - Oliver Gorgis-52 Photo By - Oliver Gorgis-65 Photo By - Oliver Gorgis-157 Photo By - Oliver Gorgis-161 Photo By - Oliver Gorgis-259