Brittas Vardagsrum i Almedalen

Under Almedalsveckan bjuder Equmeniakyrkan, Studieförbundet Bilda och Vårdklockans kyrka in till Brittas Vardagsrum. Vardagsrummet är under fyra kvällar, söndag till onsdag, med personliga, livsnära samtal tillsammans med spännande gäster.

I Brittas Vardagsrum samtalar Britta Hermansson med inbjudna gäster om ”livet under ytan” under fyra livekvällar i Vårdklockans kyrka mitt i Visby.

Britta Hermansson är pastor och evangelist i Equmeniakyrkan. 2014 och 2018 ledde hon tillsammans med Robert Eriksson de traditionsenliga partiledarutfrågningarna i Vårgårda. Flera av samtalen med partiledarna under partiledarutfrågningarna finns som poddavsnitt.

– I mitt vardagsrum får jag tillsammans med mina gäster prata om det som känns viktigt. De får alltid tala till punkt och inte sällan blir det ganska djupa samtal, säger Britta Hermansson.

Söndagen den 30 juni gästas vardagsrummet av riksdagens talman Andreas Norlén. Britta och talmannen kommer bland annat att prata om intresset för poesi, tro och sju sorters kakor. Hur man håller riktningen genom komplicerade kompromisser och hur nyckelorden frihet och ansvar hänger ihop. Har vardagen ändrats efter en turbulent höst i riksdagshuset för Östergötlands första, någonsin, personvalda moderat?

Måndagen den 1 juli kommer Britta Hermansson själv att tala om sin egen livsberättelse. Med utgångpunkt från frågorna; Hur hanteras våra egna livskriser när fiktionen möter vår egen verklighet? Kan våra egna och samhällets berättelser rymmas i de stora författarskapens berättelse? Vad gör vi och hur har andra gjort när livet inte blir som vi tänkt? Hur påverkas vi, samhället och till och med världen av det?

Tisdagen den 2 juli gästas vardagsrummet av Sveriges radios utrikeskorrespondent Cecilia Uddén. Cecilia och Britta kommer att samtala om Cecilias roll som utrikeskorrespondent. Om hur man delar människors berättelser och samtidigt beskriver de stora världspolitiska skeendena i världen genom andra människors ögon. Hur man vet var gränsen går för vad man kan beskriva, förändra och möta utan att utlämna en enskild människa.

Onsdagen den 3 juli är rubriken ”Hur arbetar man med samhällsskydd och beredskap – till jordens yttersta gräns?”. Brittas Vardagsrum gästas av Morgan Olofsson, kommunikationsdirektör MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap). Är vår beredskap god och hur blir ett samhälle motståndskraftigt mot kriser av olika slag? Är frågor som Britta och Morgan kommer att tala om.

– Det är tre helt olika gäster med unika berättelser som kommer till vardagsrummet i Vårdklockans kyrka under Almedalsveckan. Risken är att det blir fullsatt, så kom i tid, avslutar Britta.

Brittas Vardagsrum är söndag – onsdag kl 20.00 i Vårdklockans kyrka under Almedalsveckan.