Equmenia Equal och Belarus | v. 23

Treeniga Gud, du som vill varje människas liv, vi längtar efter rättfärdighet, fred och jämlikhet. Lär oss dag för dag att inte göra skillnad på människor utan se varandra med din barmhärtighet. Stärk oss att ta avstånd från all diskriminering, att försvara rätten och bekämpa orätten.  

Vi ber för vår systerkyrka i Belarus. Stilla den politiska oron i landet och ge kyrkan fortsatt kraft att vara ett ljus för människor som lider. Tack för våra vänners uthållighet i mötet med de mest utsatta. Låt din välsignelse och kraft vila över alla medarbetare.  

Vi ber för människor som lever i utsatta situationer såsom ensamhet, psykisk och fysisk ohälsa, hemlöshet och ekonomiska svårighet. Vi ber att skjutningarna i vårt land ska upphöra. Stärk vår längtan efter jämlikhet och bevara dem som arbetar för fred, frid och rättvisa. Ge av din nåd och kraft till dem.  

Och vi ber om hjälp att leva i fred med hela skapelsen och att gå kärlekens väg på jorden för likabehandling och jämvikt för allt du älskar.  

I Jesu namn, Amen. 

På hjärtat med Karin Wiborn är Equmeniakyrkans bönepodd. Tillsammans med Karin följer vi Equmeniakyrkans förbönskalender och ber för det som för stunden är aktuellt i vår förbönskalender. Podden finns där poddar finns och ett nytt avsnitt kommer varje tisdag morgon. Detta är bönen som Karin bad i veckans podd.