Equmenia och Kina| v. 29

Gud, vi ber för hela Equmenia, för lokala föreningar, för regioner och nationell organisation. Tack för allt det du gjort på de läger som varit hittills under sommaren och vi ber också för de läger som äger rum kommande veckor.  

Och så ber vi för Zhong Nan teologiska seminarium i Kina och deras ledare. Vi tackar för alla pastorer som utbildas där och som har utbildats. Vi ber om beskydd för din kyrka i Kina.  

Gode Gud, hela Jorden är full av din härlighet, allt har sitt ursprung i dig! Men idag bär också hela jorden spår av människans girighet. Vi ber om att återfå vördnaden för livet och tilliten till din kärlek och omsorg om allt levande! Och jag tackar dig för att vi får mötas över generationsgränser, leva tillsammans och hjälp oss att vara rädda om varandra och om skapelsen för en framtid med varandra och med dig.

I Jesu namn. Amen.

På hjärtat med Karin Wiborn är Equmeniakyrkans bönepodd. Tillsammans med Karin följer vi Equmeniakyrkans förbönskalender och ber för det som för stunden är aktuellt i vår förbönskalender. Podden finns där poddar finns och ett nytt avsnitt kommer varje tisdag morgon. Detta är bönen som Karin bad i veckans podd.