Equmeniakyrkan och våra systerkyrkor i Kongo-Kinshasa | v. 52

Heliga treeniga Gud, vi ber för Equmeniakyrkan. Tack för din trofasthet under året som gått. Vi sträcker oss med förväntan mot 2024. Visa oss din väg och gör oss villiga att vandra den. Vi ber om beskydd under färden.  

vi ber också för våra systerkyrkor och den insamlingsperiod vi är i just nu. Tack för gåvor och ge vishet i förvaltarskap. Särskilt ber vi för Kongo Kinshasa, och systerkyrkorna CEBU och CEC. Vi ber att både samfundsledningar och församlingar ska kunna se framåt och finna vägen i den tid som är. Vi ber om din Andes ledning och omsorg.  

Tack Jesus för att du kom till jorden för att leva här som en av oss. Vi ber för oss själva, om glädje, vishet och klarsynthet inför året som kommer. Tack för din kärlek som omfamnar allt du skapat. Tack för glädjebudskapet om frid på jorden. 

Amen 

På hjärtat med Karin Wiborn är Equmeniakyrkans bönepodd. Tillsammans med Karin följer vi Equmeniakyrkans förbönskalender och ber för det som för stunden är aktuellt i vår förbönskalender. Podden finns där poddar finns och ett nytt avsnitt kommer varje tisdag morgon. Detta är bönen som Karin bad i veckans podd.