Equmeniakyrkans folkhögskolor och Myanmar | v. 30

Treeniga Gud, vi tackar och ber för de folkhögskolor som Equmeniakyrkan är huvudman för. Tack för sommarens kurser och vi ber för kurser och utbildningar som börjar i höst. Vi ber för unga människor som söker sin framtid och lärare som de möter.  

Tack för att vi får vara med och bidra till folkbildning i vår tid. Och vi ber om goda möjligheter för fortsatt verksamhet.  

Så ber vi för Myanmar. Vi ber om fred, rättvisa och jämlikhet. Våra böner omsluter särskilt människor i områden som bombats av armén den senaste tiden. Vi ber för de som har förlorat anhöriga, blivit skadade och sett sina hus förstörda. Vi ber också för människor i Thailand som förmedlar hjälp in i landet och för flyktinglägren i närheten av gränsen. Ge hopp och tröst.  

I Jesu namn, Amen.

På hjärtat med Karin Wiborn är Equmeniakyrkans bönepodd. Tillsammans med Karin följer vi Equmeniakyrkans förbönskalender och ber för det som för stunden är aktuellt i vår förbönskalender. Podden finns där poddar finns och ett nytt avsnitt kommer varje tisdag morgon. Detta är bönen som Karin bad i veckans podd.