Equmeniakyrkans region öst samt Libanon och Syrien | v. 50

Gud, vi ber för församlingar och Equmeniaföreningar i Region Öst. Vi ber särskilt för deltagare och ledare i Nyårslägret i Vemdalen. Vi ber också om stort engagemang för insamlingen till det internationella arbetet under december och januari.  

Gud, vi ber för de människor i Libanon och Syrien som kommer att frysa ännu en vinter. Vi ber att filtar, gasol och bränsle som vi varit med och distribuerat ska bli välsignade och räcka till fler. Herre förbarma dig. Låt ditt rike komma och din vilja ske.  

vi tackar för livet och för den skapelseväv vi är en del av. Vi ber om mognad och visdom när människor nu söker vägar till hållbart liv på jorden. Vi ber om mod och villighet att leva enkelt. 

Amen 

På hjärtat med Karin Wiborn är Equmeniakyrkans bönepodd. Tillsammans med Karin följer vi Equmeniakyrkans förbönskalender och ber för det som för stunden är aktuellt i vår förbönskalender. Podden finns där poddar finns och ett nytt avsnitt kommer varje tisdag morgon. Detta är bönen som Karin bad i veckans podd.