Publicerat 

Evangelister

Evangelister i Equmeniakyrkan
Liselotte J Andersson
08-580 031 41

Britta Hermansson
08-580 031 53

Marcus Olsson
076-160 91 79

Regionalt placerade evangelister
Ida-Maria Brengesjö (Region Öst)
076- 3572685

Rickard Lundgren (Region Väst)
070-23 55 098

Lena Bergström (Region Stockholm)
070-306 28 02

Övriga Evangelister
Anna-Carin Abrahamsson (Bethlehemskyrkan Göteborg)

Sara Mellegård (Växjö Equmeniakyrka)

Arvoden
Här kan du se vad det kostar att anlita en evangelist kortare eller längre perioder. För församlingar som tillhör Equmeniakyrkan är kostnaden subventionerad.

Vad är och gör en evangelist?

Ända sedan den första kristna tiden finns det olika slags tjänster i den kristna församlingen. En av dem är evangelisten. I Bibel 2000 översätts det med förkunnaren (Apg 21:8, Ef 4:11, 2 Tim 4:5) Evangelistens särskilda gåva och uppgift är att förklara det kristna budskapet så att en människa förstår, tror och ta emot.

Det finns en lång tradition hos många församlingar att under kortare perioder komplettera de egna resurserna med särskilda evangelister. Equmeniakyrkan har anställt evangelister, var och en med sin särskilda begåvning. De står ständigt till församlingarnas förfogande.

Genom gudstjänster och möten, men också företagsbesök, skolkontakter, föredrag för olika målgrupper med mera är evangelisterna och deras skiftande sätt att arbeta ett viktigt tillskott till församlingarnas strävan i målsättningen att förmedla evangelium om Jesus Kristus till alla. Deras särskilda uppdrag att vara en extra resurs för församlingarnas när det gäller missionen i vårt eget land.

Bokning av evangelist

Församlingen kan kalla en evangelist för medverkan under längre eller kortare perioder.  För att evangelistbesöket ska bli så bra som möjligt är det mycket som ska planeras och det gör vi gärna i god tid. Ni bokar enklast genom att ta direktkontakt med den evangelist ni vill ska komma. Ni kan hitta mer information om de olika evangelisterna, och nå kontakt med dem genom att klicka på deras namn.