Församlingsutveckling i Talavera de la Reina

I den västra delen av Spanien, längs med de stora motorvägarna som korsar Spanien från väst till öst och norr till söder mellan Madrid och den portugisiska gränsen ligger staden Talavera de la Reina. Här finns ”Den Evangeliska kyrkan Talavera”, som inom en radie av 100 km är den enda frikyrka, även om det finns ett flertal andra storstäder i närheten. Från 2024 är Equmeniakyrkan med och stöttar församlingsutvecklingen i kyrkan i Talavera som leds av pastorsparet Isaac och Carla Arbalat. Med utgångspunkt från kyrkan görs förberedelser för att starta husgrupper och bibelstudiegrupper i de närliggande städerna Oropesa, La Puebla de Montalban, Arenas de San Pedro och Belvís de la Jara.

Här kommer en hälsning från Issac och Karla:

Och detta är den tillit vi har till honom, att om vi ber om något efter hans vilja, så hör han oss. 1 Johannes 5:14

Först och främst vill vi tacka er för att ni är med oss i bön och minns vad Gud gör i denna del av Spanien som är så i behov av evangeliets vittnesbörd. Vi vet att bön är ett kraftfullt band som binder oss samman som bröder och systrar i Kristus.

Vi önskar att är med och ber för:

• För par i vår församling och för den äktenskapsrådgivningarna som vi ger genom vår pastorala tjänst.

• För dem som har fått vittnesbörd om evangeliet under de senaste månaderna.

• För evangelisationsprojekten som vi som kyrka planerar för sommaren.

• På ett personligt plan, för vår familj, då vår lilla flicka Noa kommer att födas inom de närmaste veckorna och att vi kan fortsätta att vara ett ljus mitt i mörkret och dela Kristi kärlek med alla omkring oss.

Må Guds kärlek och frid omsluta er i varje ögonblick.

Må våra handlingar återspegla hans nåd och medkänsla, och må vi få vara instrument för förändring och hopp i vår älskade stad Talavera de la Reina.

Må Guds frid, som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och sinnen i Kristus Jesus.