Helig fred för Globala veckan 2014

’- När vi nu levt med frånvaron av krig i 200 år borde vi ställa krav på den fred vi säger oss leva i. Genom att tala om en helig fred vill vi markera att vi är övertygade om trons möjligheter som fredsskapare, säger Maria Bäcklund, koordinator för Kyrkornas globala vecka.

Observera

Denna text publicerades första gången den 9 maj, 2014. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Flyer-Helig-fred-illustration-rubrikKyrkornas globala vecka firas varje år i november, med avslutning på Domsöndagen. I år infaller veckan 16 till 23 november men redan nu pågår förberedelsearbetet för fullt. Veckan är ett tillfälle för kyrkor, församlingar och organisationer att uppmärksamma globala rättvisefrågor – samtidigt och tillsammans. Arrangörerna tar fram tema och verktyg men över hela landet planerar och genomför engagerade människor olika lokala aktiviteter.
Equmeniakyrkan finns med i detta som en del av Sveriges kristna råd. Temat för året är Helig fred – tro som fredsskapare.

– När vi nu levt med frånvaron av krig i 200 år borde vi ställa krav på den fred vi säger oss leva i. Genom att tala om en helig fred vill vi markera att vi är övertygade om trons möjligheter som fredsskapare, säger Maria Bäcklund, koordinator för Kyrkornas globala vecka.
Läs mer om bakgrunden och Kyrkornas globala vecka här.