Insamling mot torka i stället för hämnd

Observera

Denna text publicerades första gången den 10 juni, 2019. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Den 24 april överfölls Pastor Nando och misshandlades så svårt av en grupp hinduiska extremister att han avled några dagar senare.

Pastor Nando var sedan många år pastor inom Hindustan Covenant Church (HCCC) bland den folkgrupp som han själv tillhörde. Han hade varit med och sett hundratals från sin folkgrupp hitta en tro på Jesus.

Pastor Nando vädjade under sina sista dagar på sjukhuset att man inte skulle hämnas mot de som misshandlat honom utan be för dem och bemöta alla människor i området med kärlek.

HCC har därför bestämt att man kommer satsa att på olika sätt hjälpa människorna i området.

Området är just nu drabbat av en svår torka efter att monsunen förra året inte allas gav den nederbörden som den bruka. Equmeniakyrkan kommer därför tillsammans med HCC vara med att ge katastrofmedel för att lindra de akuta problemen med torkan. Insatsen innebär att total 10 byar får hjälp med dricksvatten, foder till djuren, utsäde för att plantera nya grödor. Det kommer också att borras nya brunnar och konstrueras vattentankar.

Detta är en möjlighet att ge katastrofmedel till Jordens yttersta gräns. Där vi som kyrka både få vara en del i att bemöta hat och våld med kärleksgärningar och att lindra situationen för de som drabbas så mycket hårdare av klimatförändringarna än vad vi gör.

Du kan skicka in din gåva till Equmeniakyrkan
Postgiro 900328-6 märk med ”42230 Torka”
Swish till 9003286 meddelande ”42230 Torka”.