Laddar Evenemang
18 feb 18:00

Brittas vardagsrum med Sara Meidell

Britta Hermansson & Sara Meidell

Britta Hermansson är pastor och författare och anställd som evangelist i Equmeniakyrkan. Hon driver bland annat podden Brittas vardagsrum, där hon samtalsintervjuar olika personer. Den här kvällen möter hon Sara Meidell som är kulturredaktör på Västerbottens-Kuriren.

Sara släppte under hösten boken ”Ut ur min kropp” – en personlig och väldigt tung berättelse om hennes liv och kamp kring ätstörning. Boken har delvis bemöts av kritik för att inte tillräckligt tydligt ta ”avstånd från” ätstörningar, och att Sara med sitt inifrån-perspektiv inte tydligare landar i ”nu vill jag bli frisk”. Men bokens krassa och obehagliga beskrivningar av en människas kamp med självbild, acceptans, missbruk är en viktig berättelse att lyssna till om vi vill skapa förståelse och möjlighet till bättre psykisk hälsa hos både unga och vuxna.

Vi tror att detta blir ett viktig samtal för oss som kyrka att lyssna till. Hur kan vi vara en plats där människors brottning och kamp får plats? Hur kan vi vara en plats där psykisk och fysisk ohälsa får ta plats – och där vi tillsammans orkar dela våra berättelser?

Samtalet ramas in med musik av Anna & André Jakobsson.