Laddar Evenemang
3 sep - 4 sep

Församlingsmusiker dygn 2024

forsamlingsmusikerdygn-2024

Välkommen till Församlingsmusikerdygn 2024
Varje år bjuder Equmeniakyrkan in till en mötesplats för församlingsmusiker och ideella musikledare i våra församlingar. Här får du möjlighet att möta kollegor och utbyta erfarenheter och knyta kontakter. Du får också träffa några olika föreläsare som tar oss med i seminarier och samtal kring församlingsmusikerrelaterade ämnen. I år möts vi tis 3- ons 4 september i Missionskyrkan på Styrsö utanför Göteborg. Vi kommer att gå en enkel pilgrimsvandring runt på ön med Britta Hermansson, lyssna till Michael Jeff Johnsson, testa popsångteknik med Åsa och Ulf Nomark. Däremellan hinner vi prata, fika och äta luncher samt middag på kvällen.

När
Start tisdag 3 september kl. 12.30
Slut onsdag 4 september kl. 13.30

Innehåll och föreläsare

britta-hermansson
Britta Hermansson är pastor i Equmeniakyrkan, författare och föreläsare. Hon skriver krönikor för GP och har lett partiledarutfrågningar i Vårgårda möte. I podden Brittas vardagsrum samtalar hon med intressanta gäster i sitt vardagsrum. Tillsammans med Britta går vi en kortare pilgrimsvandring runt på vackra Styrsö och får reflektera kring arbetet med att vara en musikledare. Det blir också tid för samtal. En eftermiddag av påfyllnad för egen del.

jeff

Michael Jeff Johnson är musiker, sångare, låtskrivare och författare. Hans sånger beskrivs ofta som poetiska, hoppfulla och trösterika. Han släppte sin första soloskiva 2005 och efter den har det kommit ytterligare ett antal. Främst har det varit i kyrkor som hans musik kunnat höras, men via radio och mycket live-spelande har cirklarna ständigt vuxit av lyssnare. Michael kommer och spelar för oss på tisdagskvällen.

Åsa och Ulf Nomark leder körer, skriver musik och gör konserter både med eget material och som gästartister. De är ofta anlitade sång- och kör-inspiratörer när företag, föreningar, körer eller församlingar ordnar konserter. Åsa är sångpedagog och sångerska med inriktning på gospel och pop. Hon kommer att ge oss tips och trix för hur man tonbildar med kören för att få dem att låta mer ”pop” och gospel. Ulf kommer dela med sig av erfarenheter och idéer om hur man kan tänka med körer där alla kan vara med oavsett förkunskaper, när det behöver vara lättsjungna arr och sångglädjen står i centrum.

Lena Wohlfeil är samordnare för musik och kreativa uttryck på Equmeniakyrkans kansli i Stockholm. Anna Eriksson är redaktör för Brukssånger, och kommer tillsammans med Lena att finnas med under hela dygnet.

Ta gärna med dig dina bästa repertoartips på noter så kan vi dela dem med varandra.Vi kommer också att säja något om musikkonferensen i mars 2025 och annat som är på gång inom musiken i Equmeniakyrkan.

Var
Missionskyrkan på Styrsö.
Åk till Saltholmen och ta turbåt därifrån till Styrsö Bratten. Från bryggan är det ca 15 min promenad till kyrkan. Båttider finns här
Att åka från Göteborg C till Styrsö tar lite drygt 1 timme och kan planeras här

Pris
Kurs, mat och logi i enkelrum: 1900:-
Kurs och mat, om du vill ordna annat boende själv: 1200:-

En faktura på deltagaravgiften skickas efter kursen, ange faktureringsadress i anmälan.
Prata med din församlingsstyrelse om du kan få göra församlingsmusikerdygnet som fortbildning.

Du behöver ha med lakan, handdukar, bra promenadskor/kängor, innetofflor, toalettartiklar.
Vi städar själva rummen och lokalerna efter oss.

Anmälan
Anmäl dig så snart som möjligt, men senast söndag 25 augusti längre ner på denna sida!
Eventuella matallergier anges i anmälan.

På grund av login finns det endast ett begränsat antal platser, så vänta inte för länge med din anmälan.

Frågor
Funderar du på något kring ovanstående – hör av dig till lena.wohlfeil@equmeniakyrkan.se
08-580 031 22

Varmt välkommen!

Anmälan - Församlingsmusiker dygn 2024

Ange namn på församling samt ort
Boende(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.