Laddar Evenemang

  Alla evenemang

  • Det här evenemanget har passerat.

Församlingsmusikerdygn

13 Sep 12:00 - 14 Sep 15:00
Equmeniakyrkan
Nord, Mitt, Svealand, Stockholm, Väst, Öst, Syd

Varje höst i september bjuder Equmeniakyrkan in till en mötesplats för församlingsmusiker och ideella musikledare i våra församlingar. Här får du möjlighet att möta kollegor från andra församlingar och utbyta erfarenheter och knyta nya kontakter. Du får också träffa några olika föreläsare som tar oss med i seminarier och samtal kring församlingsmusikerrelaterade ämnen.

I år möts vi 13-14 september i Evangeliska Brödraförsamlingens lokaler centralt i Göteborg.  Vi kommer att sjung med Edo Bumba, lyssna till Liselotte J Andersson, prata om arbetstid och arbetsmiljöfrågor, dela repertoar. Däremellan hinner vi fika och äta en god middag på fredagskvällen.

När

Start fredag 13 september kl 13.00, drop in från 12.00 om du vill ta med dig lunch och äta där. Avslutning lördag 14 september kl. 13.00, därefter kan de som vill gå ut och äta lunch tillsammans.

Vad

Edo Bumba är född i Kongo och har vuxit upp med musik, rytm och dans i olika former. Han växte upp på en av Missionsförbundets missionsstationer och kom till Sverige 1987 och utbildade sig vid Musikhögskolan i Göteborg. Många körsångare har genom Edo upptäckt både den andliga och folkliga repertoaren från centrala, södra Afrika och mycket mer. Edo Bumba är flitigt anlitad som musiker, körledare, slagverkare, dansare, kompositör och producent. Han undervisar i dans, rytmik och körsång för så väl barn som vuxna.

Vi får möta Edo i en praktisk fartfylld workshop med sång, musik och dans. Vi får också höra om hans väg från Kongo till Sverige.

En församlingsmusikers arbete innehåller många olika arbetsuppgifter som inte sällan utförs på kvällar och helger. Det är viktigt att hitta en rytm och ett förhållningssätt så det inte blir för mycket arbete och för lite vila. Hur håller du reda på din arbetstid? Hur mycket tid är det rimligt att räkna att en kör tar? Hur är det med friskvårdsinsatser på din arbetsplats? Är det några saker i arbetsmiljön som är bra att vara uppmärksam på?

Fackförbundet Vision har en avdelning som heter Vision ekumeniska för dem som arbetar inom olika frikyrkor.  De skickar en av sina företrädare för att hålla i ett samtal kring den här typen av frågor.

Efter middagen på fredagskvällen har vi ett pass då vi uppdaterar oss på vad som är på gång i Equmeniakyrkan inom främst musik och kreativa uttryck. Om du har musik eller metodtips att dela med dig av, hör du av dig till Hanna Ekstedt eller Lena Wohlfeil som väver det in det i kvällens pass.

Liselotte J Andersson är en av Equmeniakyrkans evangelister med stor erfarenhet av andlig vägledning. Hon leder ofta retreater och är med i redaktionen för den ekumeniska tidskriften Pilgrim. Det inre livet och det nära mötet människor emellan är centralt för Liselotte. Hon kommer och har ett pass med oss kring andligt självförtroende som församlingsmusiker.

Var

Evangeliska Brödraförsamlingens lokaler på Kungsgatan 45 i Göteborg.

Pris

Fredag-lördag: 500 kr inkl. middag på fredagskvällen, fika, föreläsare och material

Endast fredagen: 400 kr

Endast lördag: 200 kr

Deltagaravgiften kommer på faktura efter kursen.

Boende

Boende ordnar var och en själv.

Anmälan

Anmäl dig så snart som möjligt, men senast 1 september 2019 på den här länken:

https://forms.gle/Dxbtnhjk9tvTrJXs6

Ange ev. matallergier vid anmälan.

Frågor

lena.wohlfeil@equmeniakyrkan.se 08-580 031 22

hanna.ekstedt@equmeniakyrkan.se  08-580 032 21

Varmt välkommen!

Lena Wohlfeil och Hanna Ekstedt

 

Plats:

Evangeliska Brödraförsamlingen
Kungsgatan 45
Göteborg,41115Sverige