Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
18 mar - 19 mar

Församlingsmusikerdygn

Piano händer

Välkommen till Församlingsmusikerdygn våren 2022

Varje höst i september bjuder Equmeniakyrkan in till en mötesplats för församlingsmusiker och ideella musikledare i våra församlingar. I höstas ställdes dygnet in på grund av pandemin och flyttades till mars 2022.

Här får du möjlighet att möta kollegor från andra församlingar och utbyta erfarenheter och knyta kontakter. Du får också träffa några olika föreläsare som tar oss med i seminarier och samtal kring församlingsmusikerrelaterade ämnen.

I år möts vi 18–19 mars i Equmeniakyrkans kanslis lokaler på Ekumeniska Centret i Alvik i västra Stockholm. Vi kommer att prata om kreativitet och skapande, sjunga nyskrivna sånger av Ingunn Ligaarden och Jospeh Halldorf, få prova på att skriva texter med Carin Åkesson och få ett handfast pass om kroppen med Inger Wallin. Däremellan hinner vi prata, fika och äta middag på fredagskvällen.

När

Start fredag 18 mars klockan 13.00, drop in från klockan 12.00 om du vill ta med dig lunch att äta i Ekumeniska Centrets ljusgård. Mikrovågsugnar finns att värma mat i, ICA ligger vid porten. Avslutning lördag 19 mars klockan 13.00, därefter kan de som vill äta lunch tillsammans.

Innehåll

Nycklar till skapande

Ingunn Ligaarden har gett ut sånger för församlingsbruk i sångsamlingen ”Gryningens vidsträckta hav” som hon har skrivit tillsammans med textförfattaren Joseph Halldorf. Hon berättar om hur sångerna kommit till men också om nycklar till skapande och kreativitet och hennes erfarenheter kring hur man själv kan komma vidare och trotsa sitt inre motstånd och andra former av självsabotage i den kreativa processen. Vi kommer att få sjunga ett urval av sångerna, några av dem finns även med körsatser.

Ingunn Ligaarden är utbildad läkare och musiker. Sedan tio år arbetar hon som frilansande musiker, arrangör och kompositör där skapandeprocessen en viktig del av hennes arbete.

Vi växer som människor när vi formulerar oss och törs dela texten med andra

Skrivarverkstad med Carin Åkesson. Vi bär alla på många spännande tankar, erfarenheter och berättelser inom oss vilka kanske inte alltid får komma till uttryck. Genom fantasi, lek med ord och spontana infall kommer Carin att ta oss med i en kreativ verkstad där det också finns plats för existentiella tankar och frågor.

Det här är en metod som man kan använda i sin egen kör och församling som leder till personligt växande och större delaktighet.

Carin Åkesson är frilansande körledare, sångpedagog, skribent och arrangör. Under flera års tid har hon jobbat med skrivarverkstäder i sina körer men också i Sensus och Bildas regi.

Tidigare har hon arbetat som församlingsmusiker i Betlehemskyrkan, Göteborg, varit lärare på Kyrkomusikerutbildningen, Högskolan för Scen och Musik och som dirigent/körlärare på Bromma Folkhögskola.

Musik, massage och kroppens liturgi

Inger Wallin är kyrkomusiker som på senare år omskolat sig till massageterapeut. Det blir ett handfast pass där Inger beskriver massagens betydelse. Hon kommer bl.a. att tala om massagen som en väg till avslappning. Vi får lära oss hur vi kan använda massage som verktyg i kören och andra samlingar där avspänning behövs som komplement till anspänning och massage som effektivt pausverktyg – kontaktskapande och befriande prestigelöst.

Klädsel under passet: mjuka töjbara kläder samt antingen mycket mjuka skor eller strumpor.

Inger Wallin har arbetat som kyrkomusiker/församlingsmusiker i både Equmeniakyrkan och Svenska kyrkan i stort sett hela livet. Tilltagande hörsel- och tinnitusproblematik tvingade fram en alternativ väg till musiken för ett antal år sen. Massage och funderingar kring kroppens liturgi kom som ett lika tydligt som oväntat svar.

Inger har med sig en massagebänk och erbjuder 25 eller 50 minuters enskild massage under församlingsmusikerdygnet. Du bokar detta i din anmälan och betalar sedan direkt till Inger. 25 minuter kostar 300 kronor och 50 minuter 600 kronor. Utifrån anmält intresse gör vi ett schema så att alla som vill får möjlighet till en stunds massage.

Det blir också ett pass där Hanna Ekstedt och Lena Wohlfeil berättar vad som är på gång i Equmeniakyrkans arbete med musik och kreativa uttryck. Om du har någon fråga du vill ta upp eller ett material att tipsa om, ta med det. Berätta gärna för oss innan så avsätter vi tid för det.

Var

Equmeniakyrkans kansli på Ekumeniska Centret i Alvik, Gustavslundsvägen 18 i Bromma.

Pris

Fredag–lördag: 800 kr inklusive middag på fredagskvällen, fika, föreläsare och material.
Endast fredagen: 650 kr
Endast lördag: 300 kr

En faktura på deltagaravgiften kommer efter kursen, ange faktureringsadress i anmälan.

Boende

Boende ordnar och betalar var och en själv.

Vi kommer att äta fredagens middag på Scandic i Alvik, där det också går att boka sitt boende.

Scandic Alvik >

Ett annat alternativ är Flyghotellet vid Brommaplan, två T-banestationer västerut.

Flyghotellet >

Anmälan

Anmäl dig så snart som möjligt, men senast söndag 13 mars 2022:

Anmäl dig här >

Ange eventuella matallergier vid anmälan och om du önskar massage enligt ovan. Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer, och skulle det bli nödvändigt på grund av smittläget och nya restriktioner ställs helgen in.

Frågor

lena.wohlfeil@equmeniakyrkan.se 08-580 031 22
hanna.ekstedt@equmeniakyrkan.se  08-580 032 21

 

Varmt välkommen!

Lena Wohlfeil & Hanna Ekstedt