Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
2 april, 2022 10:30 - 17:00

Gud blir ett barn – en dag om barn och teologi

heliga familjen

Jesus ställer barnen i mitten av Guds rike, därför behöver vi samtala om och arbeta teologiskt kring barnen i vår kyrka.

Under den här dagen får vi möta föreläsare och lyssna till Teo-talks, korta föredrag med teologisk förankring, utifrån olika perspektiv. Det kommer vara möjligt att delta både fysiskt på olika platser i regionerna, där föreläsare finns med, och digitalt via Zoom. Fika och lunch erbjuds på plats till självkostnadspris.

Föreläsare

Joseph SverkerJoseph Sverker är teol.dr, högskolelektor och ämnesföreträdare systematisk teologi vid EHS. Forskningsansvarig vid Centrum för integration, mångfald och kyrkligt ledarskap (CIMK). Aktuell med boken Undrar om Gud: en bok för nyfikna där kristen tro förklaras till barn och unga utifrån deras egna frågor. Joseph är på plats i Equmeniakyrkan, Söderhamn och föreläser under rubriken ”Hur barns tankar utvecklar församlingens tro”.

Maria Klasson SundinMaria Klasson Sundin är biskopsadjunkt i Luleå stift. Präst som arbetat med bland annat internationella och ekumeniska frågor och undervisat på prästutbildningen. Forskat om barns rättigheter och religionsfrihet. Maria kommer vara i Hedlundakyrkan, Umeå och rubriken för hennes föreläsning är ”Barnets rätt till tro och andlighet”.

Teo-talks

Per Höglund

Per Höglund  är psykolog, och arbetar som lärare vid psykologutbildningen vid Umeå universitet. Han är också mycket engagerad inom idrottsrörelsen och arbetar med samverkan inom civilsamhället. (Idrott – Kyrka – föreningsliv – skola), vilket även är hans ämne här. Pers Teo-talk kommer vara inspelat i förväg.

Anna ErikssonAnna Eriksson arbetar med kreativa uttryck i Equmeniakyrkan och är redaktör för Brukssånger. Hennes Teo-talk kommer ha rubriken ”Bibelberättelsen -med kreativitet och delaktighet” och handlar om hur man kan förstärka berättelsen med dockor och skapa mer delaktighet. Anna kommer vara på plats på Karlskoga Folkhögskola.

Maria Fässberg NorrhallMaria Fässberg Norrhall är pastor i St Jakobs kyrka i Göteborg, som är en del av Equmeniakyrkan. Maria har god erfarenhet av att arbeta med psykisk ohälsa, och rubriken för hennes Teo-talk är  ”Skapad till helhet och hälsa -hur stödjer vi våra barn och unga?”. Maria kommer vara med digitalt.

Jonas MagnussonJonas Magnusson är upphovsman till Bibeläventyret, föreläsare i Vandra genom Bibeln och pastor i EFK. Jonas arbetar också på Bibelns Värld utanför Ängelholm och kommer i sitt Teo-talk utifrån sina erfarenheter lyfta fram barns rätt att förstå bibelns berättelser och tron. Rubriken är ”Erfarenheter och förhoppningar utifrån Bibeläventyret och Bibelns Värld”. Jonas är med på plats i Centrumkyrkan, Bjuv.

Program

10.30 Fika på de fysiska platserna i regionerna.
11:00 Inledning, bakgrund och presentation. Här börjar Zoom-sändningen.
11:30 4 x Teo-talks se presentation ovan
12:30 Lunchpaus
13:30 Hur barns tankar utvecklar församlingens tro – Joseph Sverker på plats i Equmeniakyrkan, Söderhamn.
14:30 Fikapaus
15.00 ”Barnets rätt till tro och andlighet” – Maria Klasson Sundin på plats i Betelkyrkan, Umeå
16:00 Dagen sammanfattas – Karin Wiborn, biträdande kyrkoledare i Equmeniakyrkan
Avslutande andakt på de fysiska platserna

Platser

Nord: Hedlundakyrkan, Umeå
Syd: Centrumkyrkan, Bjuv
Mitt: Equmeniakyrkan, Söderhamn
Svealand: Karlskoga Folkhögskola

Frågor

Vid frågor kontakta Liselotte Spåre: liselotte.spare@equmeniakyrkan.se.

Anmälan

Du anmäler dig antingen till en fysisk plats, senast 30/3, eller att delta på Zoom. I det senare fallet får du en länk via e-post närmare eventet.

Varmt välkommen med!