Laddar Evenemang
19 okt - 20 okt

Kyrkornas nätverksdagar för migration och integration

Tillsammans vill vi verka för ett öppet samhälle där demokrati, delaktighet och inkludering är en självklarhet. Ett stort och viktigt arbete bland människor som kom till Sverige 2015 påbörjades då och pågår fortfarande. Vi tog emot – har det blivit gemenskap/inkludering eller var befinner vi oss? Under våren har nya flyktingar kommit från ett pågående krig nära oss. Detta arbete inkluderas också i denna konferens.

Innehåll

Dagarna kommer innehålla föreläsningar, seminarier, workshops, erfarenhetsutbyte, kulturinslag, gudstjänstsfirande och mycket mer. I programmet återfinns bland annat:

  • Erik Amnå professor i statsvetenskap, som kommer föreläsa om demokrati och tillit.
  • Kristina Helgesson Kjellin, forskare i kulturantropologi som berättar om sin forskning kring integration, gästfrihet och kyrkans roll i ett mångkulturellt och mångreligiöst samhälle.
  • Fader Cyril Hovrun ortodox präst från Ukraina och professor i ecklesiologi, internationella relationer och ekumenik vid Enskilda Högskolan Stockholm.
  • Representanter från Dalabergkyrkan i Uddelvalla, Smyrnakyrkan och Agape Göteborg kommer berätta om resan från gästfrihet till gemenskap.

Anmälan via SKR senast 7 okt >

Program finns uppdaterat på SKR.org

För frågor kontakta inga.johansson@equmeniakyrkan.se

Relaterade mål för Agenda 2030

Med "Kyrkornas nätverksdagar för migration och integration" bidrar vi till följande globala mål för hållbar utveckling.