Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
Recurring Event Event Series: Ny kurs! Barns andlighet och tro
7 okt - 9 okt

Ny kurs! Barns andlighet och tro

Logga - Kurs om barns andlighet och troTa chansen att vara med på en ny kurs!

Södra Vätterbygdens folkhögskola erbjuder pilotkursen ”Barns andlighet och tro” i samverkan med Equmeniakyrkan Region Syd och Cliff College*!

För vem?
Kursen vänder sig till dig som arbetar med och möter barn i ett kristet sammanhang, och till dig som vill ha mer kunskap, teoretisk och teologisk, om barns andlighet och tro, oavsett om du är anställd eller ideell ledare.

Vad?
Kursen ger dig en grundläggande förståelse för barns andlighet och teologin bakom. Dessutom får du inblick i olika områden som barns utveckling, lekens betydelse, barn och familj, barnet som en del av världen, inlärningsmetoder och dig själv som ledare.

Kursen utrustar dig också till att förmedla betydelsen av arbetet med barn till andra i ditt sammanhang och att våga pröva nya vägar som ger plats för barn och deras andlighet.

Kursen är en kombination av bibelundervisning samt psykologiska och pedagogiska teorier om barn, deras utveckling och andlighet. Kursen knyter an till dina egna erfarenheter, så att du kan reflektera över och omsätta det du lärt dig i praktiken, i ditt eget sammanhang.

En del av kursen är möjligheten att skriva en mindre uppsats/PM, som också ger dig ett ”Cerificate in Childrens Ministry” från Cliff College. PM/Uppsatsen är inte obligatorisk, men vi vill verkligen rekommendera dig att göra den, eftersom det kommer hjälpa dig att omsätt det du lärt dig i praktiken.

Undervisningen kommer att vara på engelska och svenska. Föreläsare under kursen är Ian White, Cliff College, Anne Klitgaard Thompson, Metodistpräst i Danmark, Magnus Sternegård biträdande generalsekreterare Equmenia, Anna Eriksson, Diakon och ansvarig för kreativa uttryck i Equmeniakyrkan, Charlotte Thaarup, Regional kyrkoledare Region Syd och Liselotte Spåre, ansvarig för barn och familj i Region Syd.

Var och när?
Kursen kommer hållas på Södra Vätterbygdens folkhögskola i Jönköping https://www.svf.fhsk.se/ och består av två helger samt ger dig möjlighet att skriva en kortare uppsats/PM.

Kurstillfällen
2022 – 7-9 oktober
2023 – 21-23 april

Startar med incheckning  kl 15-16 på fredagen och slutar ca 16 på söndagen.

Kostnad och logi
Kostnaden är för hela kursen. Deltagare betalar endast för kost och logi samt litteratur. Fråga gärna din församling eller förening om de har möjlighet att sponsra en del av avgiften.
Dubbelrum 3 288 kr
Enkelrum 4 208 kr
Om du har eget boende betalar du 1 900 kr
Litteraturlista mejlas vid anmälan.

Det finns endast 20 platser, så först till kvarn gäller. Du behöver kunna vara med på båda kurstillfällena för att få en plats. Senaste anmälan 23 september här.

Har du frågor? Kontakta Liselotte Spåre Equmeniakyrkan Region Syd på liselotte.spare@equmeniakyrkan.se

*Cliff College är ett engelskt college med rötter i Metodistkyrkan. Under Manchester University erbjuder man olika teologiska utbildningar, och kortkurser inom områden som barn, familj, sport. Den här kursen på Svf är en del av Cliff College kortkursprogram.

Sista datum för anmälan till kursen har passerat. Du kan om du vill maila Liselotte Spåre för att se om det finns platser över och/eller hamna på kölistan.