Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
14 oktober, 2023 10:00 - 19:30

Regiondag i Svealand

Regiondag Svealand

En dag med uppmuntran och utmaning 

Välkomna på Regiondag i Svealand där vi får utrustas och utvecklas tillsammans. Alla församlingar, både medarbetare och medlemmar är varmt välkomna! 

Vi startar dagen klockan 10.00 med fika. Sedan kommer vi att få lyssna på spännande föredrag om viktiga och intressanta ämnen samt dela erfarenheter och gemenskap tillsammans. Bland annat kommer Magnus Sternegård vara med oss under eftermiddagen. Dagen avslutas klockan 18.00 med mässan ”Mellanrum” tillsammans med kören Corazon och musiker från Eskilstuna. 

Magnus Sternegård - equmenia

Seminarium

Efter lunch föreläser Magnus Sternegård, bitr generalsekreterare, Equmenia. Eftermiddagen kommer också innehålla tid för samtal i bikupor och frågor.

  • När man läser rapporter om nästa generation så handlar det ofta om hur unga lämnar. Men hur bereder vi rum för de unga som redan finns i våra församlingar?
  • Hur gör vi engagemang, delaktighet och demokratiskt arbete bland unga som något attraktivt? Vilka förändringar är nödvändiga för att bereda rum för den unga generationen?

Detta seminarium utgår ifrån ett aktionsforskningsprojekt i Broängskyrkan, Kristinehamn som genomförts under 2022-2023. Målet var att undersöka hur man åstadkommer förändring i en församling som möjliggör inkludering. Genom forskningen växer en ny metod fram för att stärka samverkan samverkan mellan två styrelser lokalt, kallad ”Third Space”.

Medverkande är forskningsansvarige Magnus Sternegård och Oliver Koelega ordf i Barn och Ungdomsstyrelsen.

Ladda gärna ner affischen och häng upp på ert kyrkotorg >

Anmälan

Sista anmälningsdag: 10 oktober.

Tider för dagen

10:00 Incheckning och fika
10:30 Inledning, Kyrksalen
11:00 Presentation av församlingsenkät

12:00 Lunch

13:00 Sammanflätad gemenskap, aktionsprojekt. Magnus Sternegård och Oliver Koelega
14:30 Fika
15:00 Fortsättning Magnus Sternegård och Mattias Lundqvist

16:30 Middag

18:00 Musikmässa ”Mellanrum” kören Corazon och musiker från Eskilstuna under ledning av Stefan Silversten