Laddar Evenemang
14 okt 10:00 - 17:00

Förnya & Fördjupa

– En inspirationsdag i region Väst

Äntligen får vi mötas till Förnya & Fördjupa, en inspirationsdag för alla församlingar och föreningar i region Väst den 14 oktober i Vårgårda. Vi ser fram emot en dag där vi uppmuntrar varandra till att dela tron vidare. Stort fokus kommer att ligga på barn och familj. Ta med dig församling och vänner och kom!

Dagen innehåller bland annat storsamlingar, inspiration från lokala församlingar, valbara seminarier, tid för samtal, lovsång och bön. Innan vi skiljs åt firar vi Gudstjänst tillsammans.

Joseph Sverker
Joseph Sverker – Teologie doktor, EHS

Det här året har vi valt att lyfta lokala församlingar i våra storsamlingar och seminarium men vi kommer också få möta Joseph Sverker som kommer tala utifrån sin bok ”Barn undrar om Gud”.  Forskning visar att det är det enskilda samtalet, ofta i hemmet, som stärker barn i tro. Joseph kommer därför leda oss in i ett samtal där vi får utmanas och uppmuntras i hur vuxna och barn kan prata om tro och att dela tro med varandra på ett mer naturligt sätt. (Joseph Sverker är teologie doktor och undervisar i systematisk teologi och kyrkohistoria på Enskilda Högskolan Stockholm.)

Varmt välkomna önskar planeringsgruppen, Elin Alm, Johanna Bjurenstedt, Mikael Nilsson, Linda Danielsson, Maria Öst & John Eidering

Dag, tid & plats

14 oktober kl. 10.00–17.00 i Equmeniakyrkan Vårgårda

Affisch och bilder till sociala medier

Ladda gärna ner affisch och bilder för att dela eventet i er församling.

Ladda ner materialet här >

Program

10.00 Incheckning och fika  

10.30 Välkommen, lovsång och bön 

11.00 Storseminarium: Barn undrar om Gud Hur möter vi barn och unga där de är? Forskning visar att det är det enskilda samtalet, ofta i hemmet, som stärker barn i tro. Joseph Sverker kommer därför leda oss in i ett samtal där vi får utmanas och uppmuntras i hur vuxna och barn kan prata om tro och att dela tro med varandra på ett mer naturligt sätt. 

12.00 Lunch  

Undrar om Gud13.30 Storseminarium: Så delar vi tron vidare  Berättelser från församlingar, nyplanteringar och personer om hur vi delar tror vidare. Du får bland annat möta medlemmar från församlingen i Vårgårda, Emma Rudäng pastor på Björkö med flera. 

14.30 Valbara seminarier 

  • Dela tro – Varför och hur? (Linda Danielsson, pastor Storsjöstrand)  
  • Samtala och ställa frågor utifrån storseminariet (Joseph Sverker, teologie doktor EHS) 
  • Att vara kyrka mitt i samhället (Jonas Lund, pastor i Tibro)

15.10 Fika  

15.40–17.00 Gudstjänst och sändning
Predikan: Elin Alm, regional kyrkoledare region Väst
Gudstjänstledning: John Eidering, Pastor och föreståndare Equmeniakyrkan Vårgårda, musik Johanna Bjurenstedt, Niklas Ekberg mfl.

Anmälan

Anmäl er senast den 9 oktober via formuläret nedan.

Namn(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

 

Medarrangör: Studieförbundet Bilda