Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
15 maj, 2022 18:00 - 20:30

Rooftop med Dennis Pethers

Rooftop Göteborg 2022

Välkommen på en kväll fylld med inspiration & utmaning!

På ett hustak i staden Joppe var aposteln Petrus med om en verkligt omvälvande upplevelse, en händelse som helt förändrade förutsättningarna för hur evangeliet kom att spridas i den tidiga kyrkan. En syn från himlen förberedde honom för mötet med människor han tidigare betraktat som orena och helt utanför judarnas definition av Guds folk. (Se berättelsen i Apg. 10) På taket fick Petrus och den tidiga kyrkan ett nytt perspektiv på Gud, människan, världen och missionsuppdraget. Det blev uppenbart att Guds gränslösa kärlek är till för hela världen och alla människor.

Hur upplever vi uppdraget som började på taket hos Petrus? Hur tänker vi om kyrkans evangelisation? Vilka är de stora utmaningarna och möjligheterna idag? Vilka människor har Gud välkomnat – men vi räknat bort? 

Nu bjuder vi in till en samling kring dessa frågeställningar där vi möts från olika församlingar i regionen för att få ett förnyat perspektiv på församlingens liv och uppdrag. Vi möts för att lyssna till Guds ord och under Andens ledning samtala, be och dela erfarenheter med varandra. Vi vill ta fasta på inspirationen från Petrus möte med Gud på taket. Vi som kristna och som församlingar är kallade att ”kliva upp på taket” för att se Guds perspektiv på vårt sätt att vara kyrka och på vad missionsuppdraget kan innebära. Vi möts högt uppe på Comfort hotell, Stenpiren, Göteborg.

Dennis Pethers från England medverkar under kvällen. Dennis var tidigare inspiratör och samarbetspartner för Svenska Baptistsamfundet när det gällde församlingsutveckling och evangelisation. Idag arbetar han med initiativet The Rooftop.

Sprid info i din församling och ta med alla som vill inspireras med dig! Anmäl er redan idag då först till kvarn gäller.

När: 15 maj, 18.00-20.30
Var: Comfort Hotel, Stenpiren, Göteborg
Kostnad: 250 kr (inkl. wrap och dryck)
Anmälan: Anmäl dig här >

Har du frågor, kontakta Elin Alm, regional kyrkoledare, 0765-011712 eller Daniel Demming, pionjärrådet region Väst, 073-4290491