Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
29 jul - 7 aug

Stockholm Pride 2022, 29 juli – 7 augusti

regnbågsflagga

Under årets Stockholm Pride kommer ett stort antal människor besöka Stockholm. Då vill vi kyrkor som vanligt finnas på plats. Vi (Equmeniakyrkan Region Stockholm och Equmenia region Stockholm) samverkar med Svenska Kyrkan Stockholms stift, Svenska Kyrkans unga, EKHO, Bilda och Sensus i Kyrkorna på Pride.

Hela programmet finns här >

Nedan ser du de programpunkter Equmeniakyrkans församlingar bjuder in till:

Tisdag 2 augusti

19.00 Lovsång under regnbågen, Norrmalmskyrkan
Lovsång under regnbågen – En queerinkluderande lovsångskväll. Vi fyller kyrkan med sångare, band, queerteologi och gemenskap. Medverkande: Stefan Albinsson, Sabina Lilja, Sara Brannäs, José Poleon-Henry, Rainbow Gospel, EKHO Stockholm m fl.

Onsdag 3 augusti

9.30 Morgonmässa, Norrmalmskyrkan
Vi firar nattvard tillsammans i en inkluderande gemenskap innan vi möts till seminariet ”Att vara trans och kristen” Pastor Eva Larsen m fl

10.00-12 .00 Seminarium – att vara trans och kristen, Norrmalmskyrkan
En personlig berättelse om att vara transperson i församlingsmiljö. Vi delar erfarenheter och tankar om hur Equmeniakyrkan kan vara en inkluderande och trygg plats för transpersoner. Vi utgår från den nyutgivna boken ’En enda kropp’. Fika serveras! Medverkande: Emanuel Johansson, författare, Oliver Jähnke, YouTuber, Jenny Dobers, regional kyrkoledare i Equmeniakyrkan. Arrangör: Norrmalmskyrkan, EKHO Stockholm och Bilda Öst.

Torsdag 4 augusti

9.30-10.00 Morgonmässa, Norrmalmskyrkan
Vi firar nattvard tillsammans i en inkluderande gemenskap innan vi möts till seminariet ”Equmeniakyrkan – ett hem för hbtq+-personer” Pastor Eva Larsen m fl.

10.00-12.00 Seminarium-Equmeniakyrkan – ett hem för hbtqi+personer, Norrmalmskyrkan
På Pride förra året påbörjades ett samtal som nu får en uppföljare. Du är välkommen även om du inte var med då. Vi anknyter till den nyutgivna boken ’En enda kropp’ och samtalar om hur våra församlingar kan vara en trygg plats för HBTQI+ personer. Fika serveras! Medverkande: Amy Karlsson, styrelseledamot i EKHO-Stockholm, Jenny Dobers, regional kyrkoledare i Equmeniakyrkan Stockholm m fl. Servering. Arrangör: Norrmalmskyrkan, EKHO Stockholm, Bilda Öst, Universitetskyrkan samt lokala församlingar i Equmeniakyrkan Stockholm.

Lördagen 6 augusti

13:00 Prideparad
Paraden startar på Norrmälarstrand. Kyrkorna på Pride har startnummer 64 och vi går där tillsammans i gemenskap med andra kyrkor och församlingar. Kom gärna redan kl 11:00 till Kungsholms kyrka för paradmässa.

Söndag 7 augusti

18.00 Kärlekens mässa, TECKENSPRÅKSTOLKAD, Storkyrkan, Stockholms Domkyrkoförsamling
Tillsammans firar vi ekumenisk mässa i Storkyrkan som avslut på Stockholm Pride!