Kongo-Brazzaville, Almedalsveckan och till freden mellan människor och med jorden | v. 25

Gud, vi ber för Kongo-Brazzaville och vår systerkyrka CEC. Vi ber för kyrkans utvecklingsorgan CTPAD och för de projekt som vi är med och finansierar. Bland annat skogsbruksprojektet och idrottsskolan i Brazzaville.  

Vi tackar för våra missionärer Julia och Johan Lindgren och den insats de gjort och vi ber för familjens hemkomst i Sverige. I förvissning om att du kallar nya missionärer att fortsätta deras arbete. Vi ber också för kyrkans kyrkoledarval i augusti.  

Jesus Kristus, vi ber att alla goda krafter som vill verka för en bättre värld ska prägla Almedalsveckans mötesplatser den här veckan.  

Låt dagarna omfamnas av hopp, befrielse och modiga vägval som bidrar till gränsöverskridande möten och där ditt ljus, och din klarhet är vägledande. Vi ber om din Ande och anda i vårdklockans kyrka och det program som är planerat där. 

Jesus Kristus, sänd oss, i din frid, med din fred – över hela Jorden! 

Amen

På hjärtat med Karin Wiborn är Equmeniakyrkans bönepodd. Tillsammans med Karin följer vi Equmeniakyrkans förbönskalender och ber för det som för stunden är aktuellt i vår förbönskalender. Podden finns där poddar finns och ett nytt avsnitt kommer varje tisdag. Detta är bönen som Karin bad i veckans podd.