Malmö

Observera

Denna text publicerades första gången den 8 oktober, 2010. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Är just nu hemma i någon till innan det bär av till Malmö. Där möts centralkonferensen inom Metodistkyrkan för att ta ställning till den enda frågan på dagordningen som i princip handlar om hur processen i Sverige skall kunna gå vidare in i GF-kyrkan och samtidigt relationen till MK globalt finns med. Förhandssnacket handlar om att det är märkligt, menar man, att ta ställning till denna fråga inom Centralkonferensen när MK i Sverige inte beslutat att man vill detta. På samma sätt är tidsplanen i fokus då man menar att det är mycket märkligt att bilda en ny kyrka i Sverige där det bara är två av de tre som kan vara med från början och den tredje ansluter fem månader senare.

Ett dygn är avsatt till frågan och vi börjar med lunch idag och avslutar med lunch i morgon. Jag hoppas du vill vara med och be för processen och samlingen!

/Lasse