Måndag och namnet

Observera

Denna text publicerades första gången den 20 september, 2010. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Tycker att det blev en riktigt bra samling igår med Metodistregionen i Alingsås. Kanske pratade jag för mycket men ”it goes with the concept…”I övrigt fick jag spela trummor på gudstjänsten och det är ju kul. För mig.

Idag är det föga förvånande tåg som gäller. Nu en timma in i resan mot Sthlm där dagen börjar med planering av Vinterkonferensen som är en medarbetarsamling i januari för de tre samfunden tillsammans. Vår en sådan i januari 2009 men den missade jag tyvärr då vi just då spelade in TV-gudstjänster. Så jag är ett oskrivet ark i frågan…
Där efter skall Mr Marklund och jag träffa den ”gamla” projektgruppen för att bli ännu mer insatta i deras arbete och ta del av deras funderingar men också fortsatt uppdatera dem för dom är väldigt bra att ha ha med på resan då dom följt processen så länge.
Kvällens avslutas med samtal med Malin i GF-styrelsen kl 20:30 om en strategisk plattform för den nya kyrkan. Det är en hemläxa till helgens styrelsemöte och nu är det dags att jobba klart.

Röstningen om namnet är för denna gång avslutad på denna blogg. Återkommer med finalomgång om ett tag. Dock kan jag inte låta bli att reflektera över att de namnförslag som vi haft i denna semi och för den delen de jag hör när jag reser runt är namn som påfallande ofta svara på gamla frågor eller är tämligen interna. Frikyrkan som lyfter fram den gamla polariseringen med Statskyrkan när ju nu vi alla är frikyrkor. Förbundskyrkan som minner om ett Missionsförbund eller möjligen menas tala om förbundet (gamla & nya du vet…) men ju är ett ord som inte finnas utanför kyrkan och kräver förklaring eller förkunskaper. Ungefär samma problematik upplever jag med equmenia som för ungdomsförbunden är klockrent då det är en riksorganisation och federation men som saknar förtydligandet ”kyrka” och som bygger på ordet ”ekumenik” som har samma problematik som ”förbund”.
Men har jag nåt bättre förslag? Nä… Inte ännu i alla fall.

/Lasse