Missionärer till Hemavan

Observera

Denna text publicerades första gången den 6 april, 2020. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Amerikanska missionärer
I många år har vi funderat på att stärka den andliga närvaron på Gården. En dröm har varit att kunna anställa en ”gårdspastor.” Men vi har inte de ekonomiska möjligheterna till det.För flera år sen fick vi kontakt med en amerikansk missionsorganisation. De hade missionärer i Vitryssland som avslutat sitt arbete och letade nytt uppdrag. Det blev en lång resa där migrationsverket har tagit god tid på sig.

MEN – nu fyra år senare är de här. Gene & Inga Whitehead. De har arbetstillstånd på ett år men arbetet med förlängning pågår. De kommer att bo och arbeta i Hemavan med utgångspunkt från Hemavan fjällstation. De kommer att gå in i det vardagliga arbetet på gården och regelbundet fira andakter både för gäster och personal. De kommer också att arbeta med Bibelfjäll och Hemavan Tärnas Missionsförsamling. Vi tackar Gud för att de är här, och ber Gud öppna dörrar för evangeliet i området.