Nu ser jag fram emot att stötta och inspirera församlingar att starta nytt

Publicerat 

1984 ordinerades jag till pastor inom Svenska Baptistsamfundet. Sedan dess har jag hunnit med att vara pastor i Eskilstuna och nu de senast 10 år som föreståndare i Kyrkan vid Brommaplan. Jag har också varit bibellärare på Betelseminariet (som numera heter Bromma folkhögskola) och i 13 år jobbade jag på Baptistsamfundet med församlingsutveckling, mentorskap och ledarutveckling. Jag har haft förmånen a

Klas Eriksson, ny Samordnare för församlingsgrundande arbete i Regionen

tt få vara mentor/handledare för ganska många församlingar i deras sökande efter vägar ut i samhället och i Kyrkan vid Brommaplan har jag fått vara med i en spännande process då vi format nya mötesplatser dit nya människor utan kristen bakgrund har kunnat komma för att finna gemenskap, livsmod och tro.

Nu brinner jag för att i rollen som Samordnare på Regionen få hjälpa församlingar att hitta vägar ut till nya människor och att hjälpa församlingar att bryta ny mark för nya typer av gemenskaper och församlingar. Jag kommer gärna på församlingsbesök för att samtala om dessa frågor och jag vill gärna komma i kontakt med människor som bär på längtan efter att få ta nya initiativ när det gäller evangelisation och nya gemenskaper/församlingar.

Välkommen att höra av dig till mig

klas.eriksson@equmeniakyrkan.se