Ny medarbetare i Region Nord

Observera

Denna text publicerades första gången den 17 april, 2019. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Vi är jätteglada att få hälsa Maja Brändström-Nyström välkommen som ny medarbetare i region Nord. Maja kommer att gå in i tjänsten som Samordnare för migration och asyl på 50%, efter Håkan Nilsson. Detta är en projekttjänst på lite drygt ett år, fram till maj 2020. Hon kommer även att vikariera som Församlingsutvecklare på 50% under tiden Maria Johansson är fortsatt sjukskriven.

Inledningsvis kommer Maja även att vara samordnare för Hemavanmötet som är 15-19 augusti i år.

Vi tror att detta blir ett jättegott tillskott till regionens arbetslag och i vår längtan efter att vara ett stöd till er församlingar och föreningar i Nord. (se vidare Maja egen presentation nedan)

/Klas Johansson tf regional kyrkoledare

Hej bästa region Nord,

Det känns så härligt att få vara med här igen!

Jag är från Vännäs och har varit medlem i församlingen där sedan 2005. I Vännäs började mitt engagemang för Equmenia och Equmeniakyrkan. Jag provade på att vara med i det lokala ungdomsrådet, arbeta som ungdomsledare i församlingen, samt att sitta i Equmenia Nords regionstyrelse.

Sedan jag lämnade regionstyrelsen 2015 har jag tagit två kandidatexamina från universitetet, en i franska och en i freds- och konfliktstudier. Under studierna gjorde jag fältstudier i Haiti och i Seychellerna. Jag har också arbetat med kommunikations- och kundfrågor inom tågbranschen och, nu senast, som projektledare på Röda Korsets Ungdomsförbund i ett projekt för ensamkommande unga vuxna.

Jag brinner för att skapa förutsättningar för goda möten mellan människor och, kanske framför allt, för möten mellan människor från olika kulturer. Jag tänker att våra olikheter speglar Guds storhet och skaparglädje, men också att vi alla kan förenas i den längtan efter relation och kärlek, som Gud lagt inom oss.

Det gör mig stolt att vara en del av en kyrka som har axlat ett stort ansvar i välkomnandet av personer som flytt sina hemländer, men jag vet också att det innebär många utmaningar, i en redan utmanande tid för många församlingar i vår region.

Jag finns på regionen nu som ett stöd i det ni möter, bådei relation till verksamhet för asylsökande, och i andra frågor som gäller församlingens utveckling.

Ni når mig på 0722513129 och maja.brandstrom-nystrom@equmeniakyrkan.se. Ser framemot att dela glädjeämnen och utmaningar med er!

Bästa hälsningar,

Maja