Nya medarbetare i Region Nord!

Publicerat 
Från vänster: Margareta, Håkan, Thomas, Joel och Klas

I samband med kyrkokonferensen i maj så avskildes Lena Bergström till evangelist och rundade en tid därefter av sin tjänst som regional kyrkoledare i region Nord för att gå in i nya uppdrag. I mitten av september blev det klart att Klas Johansson kommer tillbaka och är tillförordnad region kyrkoledare på ca 20 % under ca ett år framåt. Tillsammans med honom, och under samma tidsperiod, har Thomas Ahlberg anställts på 50 % som regional koordinator för att dela på de uppgifter som tidigare låg hos Lena.

1 september startade även Håkan Nilsson en projekttjänst som regional samordnare för migration och asyl. Håkan, som är pastor, har god erfarenhet av dessa frågor och vill vara en resurs för er som arbetar med, eller vill komma igång och arbeta med, nya svenskar.

Kvar sedan tidigare finns Joel Jonsson och Margareta Lundmark. Joel är anställd på 50 % som föreningsutvecklare och vikarierar även (för Sayuri Kikuchi som är föräldraledig) på 50 % som regionsamordnare för Equmenia Nord. Margareta är vår administratör och sköter mycket av det praktiska kring våra arrangemang och rapportering till folkhögskola och Bilda mm.

Vi är alla glada över att få finnas med i arbetet i regionen och ser fram emot att få möta er på olika sätt framöver. Tveka inte att höra av er till oss om det är något vi kan hjälpa er med!

/Klas Johansson