Nya pastorer utbildas i Ecuador

Observera

Denna text publicerades första gången den 16 november, 2011. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Förbundskyrkan i Ecuador behöver fler pastorer! Nu finns det sju studenter som tillhör Förbundskyrkan på seminariet Semisud.

Förbundskyrkan i Ecuador hade under lång tid ett eget teologiskt seminarium i landets huvudstad Quito. På seminariet utbildades de flesta som idag är pastorer inom Förbundskyrkan.

Sedan en tid stängdes Förbundskyrkans teologiska seminarium och man har funderat mycket på om det ska öppnas igen eller om det finns andra vägar till att utbilda pastorer.

Under 2011 har Förbundskyrkan valt väg. Det finns idag några andra teologiska seminarier i landet. Dessa tillhör andra kyrkor, men är bra. Förbundskyrkan är på väg att sluta avtal med ett av seminarierna i Quito. Avtalet innebär att de studenter som tillhör en av Förbundskyrkans församlingar får göra sin församlingspraktik i en församling som tillhör just Förbundskyrkan. Förbundskyrkan får också ge ”sina” studenter lektionerna om bland annat kyrkans historia och teologi.

Utöver detta har Förbundskyrkan utsett en person som regelbundet möter och samtalar med Förbundskyrkans studenter.

De som studerar teologi nu har också möjlighet att söka ett stipendium från Förbundskyrkan för att bekosta en del av avgifterna för studierna. Stipendieprogrammet är också en ny satsning från Förbundskyrkan och finansieras av Svenska Missionskyrkan och Missionskyrkans motsvarighet i USA.

/ Ulrika Morazán
Regionssekreterare Latinamerika och Mellanöstern