Nyhetsbrev januari

Nyhetsbrev Region Nord logga
Vänner i Region Nord!

Och ordet blev människa och bodde bland oss, och vi såg hans härlighet, en härlighet som den ende sonen får av sin fader, och han var fylld av nåd och sanning. Joh.1:14

header-nyhetsbrev-januari17

Equmeniakyrkan vill vara en kyrka för hela livet, där mötet med Jesus Kristus förvandlar – mig, dig och världen. Med den utgångspunkten startar vi också det här året. Med öppna ögon och varma hjärtan får vi arbeta vidare tillsammans! Några dagar är kvar för att fylla i Juluppropet och att uppmärksamma vår internationella insamling Tänd ett ljus.

Vår förhoppning är att vi som arbetar för Region Nord ska vara ett gott stöd för er församlingar och föreningar. Genom att samverka med varandra kan vi alla bidra till att kyrkan är och blir en mötesplats som gör skillnad.

Karin Kopparmalms, vikarierande församlingsutvecklare (50%) är nu i full gång med arbetet. Tveka inte att kontakta henne om ni har frågor eller tankar kring församlingsutveckling. Hon nås på telefon: 070-239 36 01.

Vi kommer också att förstärka personalgruppen i regionen med en administrativ tjänst på 25%. Rekryteringsprocessen är inne i slutfasen. Håll utkik på hemsidan, så presenteras snart en ny kollega.

Vårens tillfällen till utmaning och inspiration

leda-tillsammans-larsåke-w-persson

Leda tillsammans

– vår styrelse och ledarskapsutbildning fortsätter! Den 21 januari möttes ungefär 60 personer till en dag med Lars-Åke W Persson och Cecilia Bergliden. Den tredje och sista samlingen blir den 18 mars med temat Kyrka för hela livet. Då deltar bland annat Per Westblom, med lång erfarenhet av att arbeta med församlingsutveckling och en smittande tro på församlingens framtid.

Anmälan senast den 12 mars.

ledarfest17Ledarfest

Lördagen den 11 februari bjuder Equmenia Nord in alla ledare i regionens föreningar till Ledarfest! En uppmuntran för alla vardagshjältar, som vecka efter vecka möter barn och unga inom Equmenias verksamhet. Platsen är Storstrands kursgård i Öjebyn, utanför Piteå.

Anmäl er så snart som möjligt!

helt-troligt-vindelnHelt Troligt

Vårens läger för tonåringar, Helt troligt, äger rum under valborgshelgen i Vindeln. Mer information kommer att dyka upp på Equmenia Nords webbsida.

kyrkonferens17-logga
Kyrkokonferensen 2017 i Vårgårda

Kyrkokonferensen blir en konferens som det kommer att talas om länge. Fundera på vilka som ska åka som ombud från er församling. I år prövas en ny modell för både själva konferensen och för beslutsfattande som du kan läsa mer om på Equmeniakyrkans webbsida.

Inför konferensen blir det två förberedande kvällssamlingar i regionen, 3 och 4 maj. Förtroenderådets medlemmar, ombud till Kyrkokonferensen, styrelseledamöter och församlingsmedarbetare är särskilt inbjudna att delta, men självklart är det öppet för alla intresserade. Den första samlingen är i Luleå Missionskyrka och den andra i Hedlundakyrkan i Umeå.

För medarbetare under våren

nyhetsbrev-medarbetareMedarbetardagar

22 februari är det dels avslutning på kursen i den nya Kyrkohandboken, dels medarbetardag och vi hälsar alla medarbetare välkomna att delta hela dagen oavsett om man går kursen. Vi möts i Equmeniakyrkan i Skellefteå, Nygatan 65.

Här finns information om träffen om Kyrkohandboken respektive medarbetardagen.

Dessutom blir det länsvisa medarbetardagar den 3 maj i Luleå och den 4 maj i Umeå (i samband med de regionala samlingarna inför kyrkokonferensen).

Med önskan om Guds välsignelse,
Lena Bergström, Regional kyrkoledare, Region Nord

Equmeniakyrkan-region-nordEqumenia-Nord-Farg