Region Nord och Kongo-Kinshasa | v. 37

Gud vi ber för norra Sverige och den stora industriomställning som pågår här. Hjälp kyrkan att finnas till för de människor som behöver dig mitt i den stora samhällsomvandlingen. Gör oss lyhörda, innovativa och villiga att tjäna. Ge oss mod att följa dit du leder.  

Gud, vi ber för Kongo Kinshasa och våra systerkyrkor CEBU och CEC, och deras situationer. Vi ber särskilt för bibelskolan IBB inom CEBU och för Idrottsskolan Gothia inom CEC. Låt unga människor växa till i vishet och klarsyn. Jesus Kristus, vi ber om styrka för de båda kyrkornas ledning. Vi ber om mod att följa dit du leder. 

Så ber vi för hela jorden, den planet där vi lever, där det är långt mellan region Nord och Kongo – Kinshasa, men behoven av en omställning är lika. Tack för skapelsens underbara skönhet och din visdom som vävt livets alla trådar.  

Amen 

På hjärtat med Karin Wiborn är Equmeniakyrkans bönepodd. Tillsammans med Karin följer vi Equmeniakyrkans förbönskalender och ber för det som för stunden är aktuellt i vår förbönskalender. Podden finns där poddar finns och ett nytt avsnitt kommer varje tisdag morgon. Detta är bönen som Karin bad i veckans podd.