Region Nords nyhetsbrev

Publicerat 

nyhetsbrev-region-nord-logga

Nu är det jul igen,

men… det är ju också en unik tid i världens historia! Vi har möjlighet att vara en del av den rörelse som förvandlar världen… Stora ord, kanske? Men i den tid som är vår är mötet med Jesus utmanande och hela adventstiden uppmanar till omvändelse och en radikal livsstil.  Så behöver vi alla lyssna till profeterna som ropar till oss om riket som kommer och så får vi alla öva oss i gästfrihet och generositet.

Vår gemensamma insamling till det internationella arbetet uppmanar oss: Tänd ett ljus! Tillsammans kan vi mer! Läs mer om kampanjen Tänd ett ljus

Tack

till alla för höstens möten och arbete – ett extra tack till Luleå Missionsförsamling och Luleå Baptistförsamling för värdskapet på regionfesten och regionstämman! Tack för allt vardagsarbete i församlingar och Equmeniaföreningar, det är alla dessa små möten som gör skillnad i det stora hela.

Varmt välkommen, Karin!

karin-kopparmalmsFrån den 1 december kommer Karin Kopparmalms från Vilhelmina att vikariera som regional församlingsutvecklare på halvtid. Hon vikarierar för Maria Johansson som tyvärr är sjukskriven.

Välkomna att ta kontakt med Karin eller Lena Bergström om ni vill ha mer information om församlingsutveckling!

Be för nyårslägret

Årets nyårsläger i Hemavan, ”Snowstop”, samlar många unga deltagare. Kom ihåg att nämna lägret i era förböner, be för både deltagare och ledare! Läs mer om nyårslägret här

Här finns också en länk till vårens tonårsläger, Helt troligt: Helt troligt i Vindeln

Ledarfest!

Equmenia Nord inbjuder till Ledarfest den 11 februari, på Storstrand i Öjebyn, Piteå. I inbjudan står det:

Vi vill på ett särskilt sätt uppmuntra och framförallt TACKA dig för det du gör för barn, tweens och ungdomar som finns i din närhet. Så peppa dina ledare att åka med på den här fantastiska möjligheten att få bjudas på en helkväll tillsammans!

Läs mer och anmäl dig till Ledarfesten här

Leda tillsammans!

Styrelse- och ledarskapsutbildningen fortsätter med två träffar i vår. Den 21 januari föreläser Lars-Åke W Persson och Cecilia Bergliden. Den 18 mars blir den tredje träffen. Båda kursdagarna hålls i EFS-kyrkan i Skellefteå. Anmälan och mer information finns på hemsidan.

Mer om Styrelseledarutbildningen här

Medarbetarsamlingar i vår

Den 9-12 januari är det stor medarbetarkonferens i Göteborg. Läs mer om Vinterkonferensen här

Här i Nord möts vi till medarbetardag och kyrkohandbokskurs den 22 februari. Förmiddagen ägnas åt den avslutande delen av kursen i den nya kyrkohandboken och på eftermiddagen är det vanlig medarbetarsamling med samtal och bön. Läs mer här

Vi som arbetar i regionen vill önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

nyhetsbrev-jul

Lena, Maria, Karin, Sayuri och Marta