Regionfest Ockelbo

Den 12 oktober var det ännu en gång dags för Region Mitts regionfest! En näverlursfanfar startade igång allt och Regionala Kyrkoledaren P-O Byrskog hälsade alla välkomna. Missionskyrkans kör sjöng, lovsångsbandet Laddufläkt från Rättvik ledde oss i sång och pastor Anibal predikande. Anibal Nicolalde kommer från vår samarbetskyrka i Ecuador och han tolkades från spanska av Ulrika Morazan. Han predikade från Apostlagärningarna och uppmanades oss bland annat att öppna dörren och gå ut i världen.

Den 12 oktober var det ännu en gång dags för Region Mitts regionfest! 2014: Sandviken 2015: Sundsvall 2016: Borlänge 2017: Härnösand 2018: Östervåla och i år, 2019: Ockelbo.

Efter Regionråd och Equmenias Regionstämma så inledde vi festen med gudstjänst. En näverlursfanfar startade igång allt och Regionala Kyrkoledaren P-O Byrskog hälsade alla välkomna. Missionskyrkans kör sjöng, lovsångsbandet Laddufläkt från Rättvik ledde oss i sång och pastor Anibal predikande. Anibal Nicolalde kommer från vår samarbetskyrka i Ecuador och han tolkades från spanska av Ulrika Morazan. Han predikade från Apostlagärningarna och uppmanades oss bland annat att öppna dörren och gå ut i världen.

Efter gudstjänsten var det dags för två seminariepass där man kunde välja på lite olika ämnen på temat ”Till jordens yttersta gräns”. Om kyrkan i Ecuador, om Hälsa för alla i Kongo, om Apg29, om bibelläsning, om Ockelbos second handbutik, om klimatutmaningen och om den lilla gruppens möjligheter. Härligt fika hann vi också med.

P-O Byrskog häll sedan i storsamling med information och inspiration kring temaåret Till jordens yttersta gräns men också om lite annat spännande som händer i vår stora region. Efter det fick vi sätta oss vid vackert dukade bord och bjudas på en riktigt festmiddag. Maria Melin, regionsamordnare, ledde oss genom middagen med presentation av olika grupper och lättsamma lekar. Våra värdar Ockelbo Missionsförsamling hade verkligen lyckats med att få till en feststämning.

Till sist så ledde P-O Byrskog och församlingens pastor Pelle Widman oss i en nattvardsandakt. Föreningsutvecklare Erika Planeskog delade några tankar och Laddufläkt ledde lovsången. Sedan åkte vi hem till våra församlingar lite mer inspirerade till att sprida den glada budskapet till jorden yttersta gräns!

”Din trofasta kärlek aldrig oss lämnar. Din barmhärtighet – den kan aldrig ta slut. Den är ny varje morgon, ny varje morgon. Stor är din trofasthet, min Gud, stor är din trofasthet.”