Sommarkonferens i Estland

Observera

Denna text publicerades första gången den 15 juli, 2011. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Den gångna helgen hade vår estniska systerkyrka sin årliga sommarkonferens i Mustvee, som ligger österut vid Peipsisjön. Värd för de ca 1000 deltagare var den lilla baptistförsamlingen på plats. Programmet omfattade gudstjänster, såväl inomhus som i parken vid kulturhuset, seminarier, sena ungdomsmöten och ett särskilt barnprogram. Själv hade jag möjligheten att ha ett seminarium om arbete bland minoritetsfolk, detta med tanke på en kommande satsning som man skulle ha bland Setofolket.

Det var en mycket god stämning, många trevliga samtal och kontakter och en stor välsignelse. Det hade betts mycket för konferensen. Mycket underlättades av det fina sommarvädret, särskilt naturligtvis friluftsgudstjänsten och friluftskonserten på lördagen. Det var soligt och varmt. Tillresanden berättade dock om fruktansvärda oväder  och åska på väg in till Mustvee. Så visade någon oss en satellitbild med alla åskväder och regn som fanns just just då över Estland. Längs hela Peipsisjön och en bit inåt landet var det idel åska. Förutom en liten molnfri fläck på ett par kilometer diameter som låg… just det, precis över byn Mustvee.

Gerard Willemsen
Regionsekreterare Asien och Europa