Stor fest när skola firade 20 år

Publicerat 

Högt uppe i bergen, i Cuarto Lote i Ecuador, finns en skola för ett hundratal barn. Under vanliga dagar traskar barnen till skolan Fransisco Aigaje i ur och skur för att delta i undervisningen. Kinderna är väderbitna på till och med de minsta barnen, men skolan vill ingen missa. Många föräldrar vet att det är viktigt att kunna läsa och skriva då en del av dem aldrig fått möjlighet att lära sig det.

Denna tisdag den 6:e mars var inte vilken vanlig tisdag som helst för skolan som firade 20-årsjubileum. Barnen hade på sig sina vackraste kläder som för flickorna består av kjol och broderad vit blus. Grabbarna har poncho över skjortan.

Elever som dansar när skolan firar 20 år.

Vi var många inbjudna för att fira tillsammans med de som på något sätt varit involverade i skolan under åren som gått. Ett gediget program presenterades i form av tal, foton, uppträdanden med musik, sång och dans. Som pricken över i serverades vi mat som bestod av potatis, majs, kyckling och marsvin.

Förbundskyrkan i Ecuador är samarbetskyrka till Equmeniakyrkan och har funnits med i arbetet sedan start liksom dåvarande Missionskyrkan. Equmeniakyrkan är med och stöttar även i dagsläget och tacksamhet uttrycktes till bröder och systrar för all hjälp man fått under åren.

Rektor Norma med lärarkåren.

Rektor Norma Chimarro ser till att visionen fortlevs och tillsammans med ett hängivet lärarlag är de en viktig pusselbit för skolan, dess framtid och ursprungsbefolkningen som talar kichwa. Det gick inte att ta miste på stoltheten och glädjen över ”SKOLAN”  som sin skola. Barnen fick sin belöning till slut med lekar och bus då de suttit tysta och deltagit under hela programmet.

/ Gunilla Eliasson
Missionär i Ecuador

En av skolans elever med sin mamma.