Synoden i Syrien och Libanon ber om stöd

Gemensam Framtid har fått ett brev från Nationella Evangeliska Synoden i Syrien och Libanon, som sedan många år är en av våra systerkyrkor.

Gemensam Framtid har fått ett brev från Nationella Evangeliska Synoden i Syrien och Libanon, som sedan många år är en av våra systerkyrkor.

I brevet skriver Synodens generalsekreterare bland annat:

Nu ropar vi alla efter fred, fred, fred, säkerhet och en normal framtid för våra barn som gör att de vill stanna hemma i Syrien. 

Vänner, vi vädjar till er att fortsätta be för oss och med oss om att Guds frid och rättfärdighet ska råda i Syrien.

Vi vädjar till alla som har möjlighet att bidra till en fredlig lösning – inget mer dödande och ingen mer förstörelse.

Be för oss om hopp och om att kunna hjälpa vårt folk att få hopp.

Ta gärna med Synodens vädjan om bön i församlingens kommande samlingar. Det behövs! Hela brevet från Synoden på engelska är ni är fria att använda. Ladda ner det här (pdf) »

Synoden har sedan starten av oroligheterna i Syrien på olika sätt gett stöd till människor i Syrien och flyktingar från Syrien i Libanon. Nu närmar sig vintern i Syrien och en svår situation förväntas bli än värre. I Sverige hör vi också dagligen att svårigheterna i Syrien bara blir värre och värre.

Synoden har upprättat ett program som de kallar ”Programmet för stöd till syriska flyktingar”. Det fokuserar främst på internflyktingar i Syrien, men också på flyktingar från Syrien i Libanon. Synoden vill fortsätta att ge praktiskt, andligt och känslomässigt stöd till dessa flyktingar.

Vill du och din församling ge ett ekonomiskt bidrag till Synodens flyktingprogram, så har ni möjlighet att göra det genom att sätta in ert bidrag på pg 90 03 28-6 (Gemensam Framtid) och märka insättningen ”Syrien”.

Lasse Svensson
Kyrkoledare

Ulrika Morazán
Regionsekreterare för Mellanöstern / Nordafrika