Tilda på väg till tjänst i Kongo-Kinshasa

Tilda Jönsson är en av våra nya missionärer som nu åker ut i tjänst. Här skickar hon en hälsning till oss precis innan hon lämnar Sverige för arbete i Kongo-Kinshasa.

På väg

Tilda Jönsson på Arlanda flygplats

Nu åker jag till Kongo-Kinshasa! Där väntar mitt nya hem och mitt nya jobb. Jag ska jobba som missionär och sjuksköterska tillsammans med Equmeniakyrkan och det Evangeliska samfundet i Kongo, CEC.

Under mina tre första månader reser vi tillsammans i en grupp på fyra personer; två läkare och två sjuksköterskor. Vi kommer resa runt till några olika platser för att lära oss mer om hälso- och sjukvården i Kongo.

De senaste veckorna har inneburit bråda dagar med fixande och packande, onlinemöten och gudstjänster. Jag har haft förmånen att träffa många nya församlingar och församlingsmedlemmar. Jag är oändligt tacksam för alla tankar och böner och sändningsord.

Samtidigt har jag tampats med att gå igenom och packa ihop mitt liv, bokstavligt talat. Kläder och prylar, dessa världsliga ting, som trots allt bär på många känslor och minnen. Det har också blivit många känslomässiga avsked av familj och vänner. Jag har nog fortfarande inte lyckats ta in att det kommer dröja länge innan jag får träffa alla igen. Tack Gud för telefon och internet!

Nu lämnar jag Sverige och hela mitt liv ryms i några väskor och några kartonger i ett förråd. Jag må vara bostadslös i Sverige, men i Kongo väntar ett nytt hem på mig. Och nu är det på riktigt! Nu är jag på väg!