rubikskub i trä

Kompetensutveckling

för Equmeniakyrkans anställda

KUP

Kompetensutveckling

KUP är vår stora satsning på kompetensutveckling för anställda i alla våra församlingar samt regionalt och nationellt. Utbildningen ges av Equmeniakyrkan och Equmenia, tillsammans med Bromma folkhögskola och Teologiska Högskolan. I år består KUP av Equmeniakyrkan Läser – en digital bokklubb!

Mer om Equmeniakyrkan läser…

Läsplan

Bok 1: feb–mar
Om Gud och allt annat

Om Gud och allt annat: Grunddrag i kristen tro

Författare: Roland Spjuth

Bok 2: mar–jun
nar-larmet-tystnar-hors-tonen

När larmet tystnar hörs tonen

Författare: Sofia Camner

Bok 3: aug–okt
jag tror för att förstå

Jag tror för att förstå: en essä om att finna och bli funnen

Författare: Pekka Mellergård

Bonusbok: aug–okt
Gud: Jakten - Existentiell svindel i det 21:a århundradet

Gud: Jakten – Existentiell svindel i det 21:a århundradet

Författare: Joel Halldorf

Bok 4: nov–jan
Boken Jack

Jack

Författare: Marilynne Robinson

Equmeniakyrkan Läser – en digital bokklubb

Under 2021 läser vi nysläppta och noga utvalda böcker, är med i gruppsamtal och möter spännande författare i en digital bokklubb.

Varför Equmeniakyrkan Läser?

Satsningen på läsning görs som ett alternativ till KUPs ordinarie program. Bokklubben går bra att genomföra digitalt, vilket är en förutsättning med tanke på pandemin. Bokklubben avslutas i januari 2022, lagom till Vinterkonferensen. Nya spår i KUP återkommer hösten 2022.

Så fungerar det

  • Under varje kvartal läser alla deltagare i Equmeniakyrkan Läser en utvald bok.
  • Alla deltagare får den aktuella boken hemskickad.
  • Innan läsningen startar ges en digital presentation av författaren och boken.
  • I mitten av varje kvartal deltar du tillsammans med de andra deltagarna i ett storseminarium via Zoom där du får chans att träffa författaren och ställa frågor.
  • Vid ett eller flera tillfällen per kvartal samlas deltagarna i mindre samtalsgrupper om 6-8 deltagare via Zoom för att prata om boken.

Det praktiska

Tolkningar

Varje månad kommer olika personer att dela tolkningar av den aktuella boken här på webben. Tanken är att många olika röster ska komma till tals och att vi speglar hela den mångfald som finns i Equmeniakyrkan.

Anmälan

Anmälan stängd för i år.

Kostnad

För en materialavgift på 300 kronor får du de fem böckerna hemskickade på posten och får ta del av författarpresentationer, gruppsamtal kring böckerna och samtal med författarna.

När du anmäler dig förväntas du delta i de boksamtal som erbjuds och samtliga böckerna ingår. Det går alltså inte att välja ut eller välja bort någon bok av administrativa skäl.

Anmälan administreras av Bromma Folkhögskola. Om du anmäler dig men sedan inte deltar i föreläsningar och samtalsgrupp kommer du att behöva skicka tillbaka böckerna eller betala den faktiska kostnaden för böckerna.

Equmeniakyrkan Läser lokalt

I samarbete med studieförbundet Bilda kommer medlemmar i våra lokala församlingar erbjudas att vara med och läsa. De har egna stormöten på Zoom och egna samtalsgrupper. Mer information om detta kommer att skickas ut till alla församlingar i samverkan med Bilda i januari.

Frågor och mer information

Har du frågor om Equmeniakyrkan läser? Välkommen att kontakta:

KUP partners