Världen kommer till oss

Publicerat 

Sofia Rosén, du arbetar med migration- och asylfrågor i Equmeniakyrkan Region Öst. Du och Johan Einarsson, församlingsutvecklare, arrangerar tillsammans några förmiddagar om integration och församlingsutveckling. Hur kommer det sig att ni kopplar ihop migration- och asylfrågor med församlingsutveckling?
 
-Det finns många asylsökande och nyanlända som kommit i kontakt med språkcaféer, läxhjälp och öppna kyrkor. Nu behöver församlingarna ta nästa steg; inkludering och integration. Vi vill ge tips och funderingar på arbetssätt för att öppna upp, förändra, tänka nytt och välkomna människor som kommer till oss i vår kyrkor. Många flyktingar och nyanlända är nyfikna på vår tro och framför allt finns en nyfikenhet på ”en schyst kille som heter Jesus” som en man uttryckte vid ett samtal.
 
Vilka hoppas ni kommer till de här träffarna?
 
-Alla som är nyfikna och vill göra en välkomnade församling! Anställda, ideella som varit med i arbetet med flyktingar och framför allt de som vill hjälpa till oavsett om församlingen haft verksamhet tidigare eller inte. Tanken är även att nätverka med varandra och få tips, idéer och samverka.
 
Varför hålls det fyra samlingar, när innehållet kommer vara detsamma varje gång?
 
-Equmeniakyrkan Region Öst består av fyra län och vi vill erbjuda en träff i varje län.
Naturligtvis hoppas vi även att avstånden inte ska vara allt för stora, utan att så många som möjligt har möjlighet att komma!
 
Välkommen!
 
 
Här finns mer information om samlingarna:
 
27 FEBRUARI: Andreasförsamlingen, Mjölby
7 MARS: Löfstadkyrkan, Tranås
14 MARS: Berga Missionsförsamling, Berga
22 MARS: Alvesta Missionsförsamling, Alvesta