Vinterkonferensen 2015

Vinterkonferensen är medarbetardagar för alla anställda inom Equmeniakyrkan och Equmenia lokalt, regionalt och nationellt. En möjlighet att mötas, be tillsammans och inspirera varandra.

Observera

Denna text publicerades första gången den 9 september, 2014. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Skärmavbild 2014-09-09 kl. 11.24.18

Equmeniakyrkans vinterkonferens är medarbetardagar för alla anställda inom Equmeniakyrkan och Equmenia lokalt, regionalt och nationellt. En möjlighet att mötas, be tillsammans, inspirera varandra och lära sig mer om ämnen och områden man kanske är nyfiken på men inte hinner ta tag i annars. Konferensen arrangeras av Equmeniakyrkans medarbetarförbund, Equmenia och Equmeniakyrkan.

Josefine Arenius är koordinator och projektledare för Vinterkonferensen och förklarar att Vinterkonferensen är till för alla som är anställda på något vis inom Equmenia och Equmeniakyrkan. Oavsett om du är diakon, musiker, pastor, ungdomsledare, vaktmästare eller jobbar med administration, så länge du har ”Equmenia” skrivet i någon form i din lönespecifikation är du välkommen på konferensen säger Josefine som själv ser Vinterkonferensen som ett viktigt avbrott med tid för goda möten.

 

–  Vinterkonferensen är en möjlighet att möta andra som står i samma eller liknande situationer som man själv gör. Som känner igen sig i de utmaningar och glädjeämnen man själv möter i sitt arbete. Sen är det en utmärkt möjlighet att fylla på alla depåer. Få ny inspiration genom seminarier och samtal om hur man kan tänka i sin egen dagliga verksamhet. Oavsett om man finns i en lokal församling eller kanske i det nationella sammanhanget. Hitta nya infallsvinklar, metoder, idéer eller ta del av ny forskning. Och – kanske viktigast – konferensen ger en möjlighet att stanna upp tillsammans med Gud. För många av oss som jobbar hela dagarna inom kyrkan på olika vis riskerar tron att bli en del av projektet, liksom. Man ska förbereda sånger, skriva ut program och säga rätt saker i andakterna. Man glömmer bort sin egen relation till Jesus mitt i alltihop. Jag hoppas att Vinterkonferensen för många blir en möjlighet till mycket tid tillsammans med Gud, till att starta det nya året genom att fråga honom efter vägen framåt för våra egna liv. 

 

 

Några programpunkter du vill lyfta fram särskilt?

Själv är jag enormt peppad på att vi ska utmana ungdomsledare i att coacha församlingsföreståndare i hur man är en bra församling för unga! Det kan bli hur spännande som helst. Sen är det roligt att välkomna William Willemon från Metodistkyrkan i USA, jag vet att många ser fram emot att lyssna till honom. Vi har också flera seminarier som utgår från de material som Equmeniakyrkan arbetat med den senaste tiden; Kyrkohandboken, materialet om mångfald och remissen om vår missionssyn. Jag hoppas att många tar sig tid att bryta sina tankar i de sammanhangen. Vi kommer också att mötas över församlingarnas yrkesgrupper och tala om hur vi bäst samarbetar kring, till exempel, musik och diakoni eller gudstjänst och ungdomsarbetet. Kort sagt – jag tror på många spännande möten. 

 

Anmälan till konferensen är öppen till den 15 oktober och det finns gott om plats men boka snart för att försäkra dig om att få det boendealternativ du vill. All information finns på Equmeniakyrkans hemsida. Anmäl dig också till eventet ”Vinterkonferensen 2015” på Facebook så får du löpande information om talare och programpunkter. När du anmält dig kommer du senare få ett mejl där du kan välja vilka seminarier du vill vara med på och liknande. 

Klicka här för mer information och anmälan