250 pers på Förnya & Fördjupa!

Observera

Denna text publicerades första gången den 13 april, 2015. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

I lördags, den 11 april, så anlände 250 personer till Nimbuskyrkan på Öckerö för att vara med på Förnya & Fördjupa, Equmeniakyrkan Region Västs nya konferens med fokus på att fördjupa sig och förnya sig i sitt uppdrag som församling. Konferensen sträcker sig över fyra terminer vid fyra tillfällen, och detta var alltså det första tillfället.

Det låg en stor förväntan i luften när folk började droppa in för incheckning, och vid 10.30 satte programmet igång med gemensam sång, välkommen, och sedan fick vi alla lyssna till Liselotte J Andersson som talade om törsten i våra liv, och om att Jesus både släcker den och ger oss mer törst. Mattias & Therese Martinson med band från Öckerö ledde oss i sång och lovsång under dagen, något som uppskattades av många.

Man kunde sedan under dagen välja olika seminarium att lyssna till, och alla gick under dagens tema som var ”att höra Guds röst idag”. Roland Hellsten, Liselotte J Andersson, och Emmy Wilson (från församlingen Holy Trinity Brompton i London) var med och undervisade, uppmuntrade och utmanade oss på olika sätt, och dagen avslutades med en gudstjänst där Emmy predikade och vi sjöng tillsammans, och i avslutningen sökte många människor sig till förbön för sig själva och sina församlingar man representerade.

Man kunde anmäla sig enskilt som privatperson till dagen, men det vanligaste var att man hade anmält en grupp från en församling, och det var flera grupper på mellan 8-15 personer från olika ställen i vår region som kom. Och många gånger hörde man under dagen ”detta är så bra!” eller ”vi är så glada över denna satsningen som görs”. Och vår stora bön och längtan är att vi alla skall förnyas och fördjupas i vårt uppdrag som församlingar, och i vår kärlek till Jesus.

Nästa tillfälle är i november, och då är det på Mössebergsgården i Falköping. Missa inte att vara med då, det finns några platser kvar! Vill du få mer info, läsa mer om innehållet, eller anmäla er? Det gör ni här.

Här är några bilder från i lördags: