Apg29 Alaska

Publicerat 

1878 sände Svenska Missionsförbundet ut två missionärer till Alaska. Redan 1889 tog det amerikanska missionsförbundet över arbetet och i dag är Alaska en egen region inom The Evangelical Covenant Church med ett 20-tal levande församlingar.

Under våren 2018 har 31 personer från sex länder deltagit i Apg29 Alaska som anordnats av Equmeniakyrkan, Equmenia, Karlskoga folkhögskola, The Evangelical Covenant Church och Covenant Youth of Alaska. Skolans bas har varit i Mat-Su-dalen, cirka en timmes bilresa nordost om Anchorage. Skolan har också fått göra praktik och tjäna i församlingar i såväl urban stadsmiljö som rurala fiskebyar och mindre samhällen som endast kan nås via flyg.

Varje Apg29-skola är unik utifrån skolans förutsättningar, men Gud är densamme. Under skolan har steg i tro fått tagits, kulturkrockar har utmanat och vi har tränats i att se ett helt evangelium där ord och handling får gå hand i hand. Vi har fått tjäna i olika typer av samhällen och församlingar och fått se hur vackert det är att leva i gemenskap med varandra och Gud, även om det inte betyder att det är lätt.

Vill din församling höra mer om Alaska och Apg29? Kontakta pastor Daniel Strömmer daniel@missionskyrkanvannas.se så kan du få kontakt med någon av de svenskar som var med på skolan.

Emma Alfredsson, Öckerö

Anton Broman, Umeå

Alexandra Engstrand, Äng/Nässjö

Hans Eriksson, Botkyrka

Jonathan Häggbom Holmlund, Skellefteå

Elin Lagerhäll, Stockholm

Gustaf Neljesjö, Rättvik

Louise Nordgren, Vännäs

Daniel och Julia Strömner, Vännäs

Louise Vissberger, Askersund

Emilia Wester, Rättvik

Betty Wågbrant, Ödeshög