Bibelstudiefilmer: Markus &…

Markus &… är tre bibelstudiefilmer som du kan se i din bönegrupp, församling, ditt kompisgäng eller helt själv.

Markus &… är tre bibelstudiefilmer som du kan se i din bönegrupp, församling, ditt kompisgäng eller helt själv. Bibelstudierna är cirka 10-13 minuter långa och det kommer inom kort också finnas ett samtalsunderlag till varje film här på sidan. Det här är för dig som har hört bibelberättelserna förut och vill ha ny utmaning och inspiration i läsningen. Välkommen på en djupdykning i Markusevangeliet!


Markus & Rikard

Rikard Roitto är pastor och lektor i Bibelvetenskap vid Teologiska Högskolan. Han menar att Markusevangeliet är uppbyggd som en bra Hollywoodfilm. Vi träffar Rikard på en biograf och får lära oss lite mer.

 
Se filmen här
Ladda ner samtalsmaterial


Markus & Linda

Linda Alexandersson är pastor i Equmeniakyrkan i Arvika. Hon är också författare och har, bland annat, skrivit en bok om Markusevangeliet. Hur ska man egentligen läsa de ibland krångliga texterna i Markus? Vi träffar Linda på ett bibliotek för att få hjälp med det.
Se filmen här
Ladda ner samtalsmaterial


Markus & Thomas

Thomas Kazen är exeget och professor i bibelvetenskap. Han jobbar på Teologiska Högskolan. I hans yrke som bibelforskare finns det ett antal ”verktyg” som han använder för att läsa och förstå texten. Vi träffar Thomas i en verkstad för att lära oss mer om dem.
Se filmen här
Ladda ner samtalsmaterial