Bön för Japan

Enligt vår förbönskalender ber vi särskilt för Japan v. 48.

Kaori Moriya, säger att hon nästan alltid sjunger och inte minst i hennes församling, Kibi kyrkan. Vad som däremot är nytt för Kaori är att lägga upp hennes sånger på Youtube. Ett sätt som hon och hennes församling använder för att nå ut under pandemitider. Kaori hoppas att människor som inte har någon kontakt med kyrkan ska bli nyfikna på kyrkan och börja fundera på om Gud ändå kanske finns.

Själv kom Kaori i kontakt med Kibi-kyrkan när hon var 12 år. Hon mobbades i skolan och hennes mamma tyckte att hon kunde besöka någon av kyrkans aktiviteter. Kaori säger: ”Jag förstod senare att mamma också hade gått till Kibi-kyrkan som barn men det sa hon inte till mig. För mig var det en sådan frihet att få vara i kyrkan. Här mötte jag ett budskap om att jag fick vara den jag var skapad till. När min tro på Jesus växt så förstod jag att jag inte behöver bekymra mig över vad alla tänker om mig. Jag kände att här får jag vara fri att vara den som jag är.

För fem år sedan ville jag döpa mig och gå med i församlingen men min familj var helt emot det. Jag bönade och bad och till slut skrev jag under tårar ett brev om att de skulle låta mig få döpa mig. Då gav de till slut mig lov att döpa mig. Nu är jag så tacksam att även min familj också är med i kyrkan.

Advent och jul är en glädjens tid för mig. Det är också en tid då det finns fler naturliga möjligheter att dela min tro med andra. Nu är det speciella tider och vi kan inte ha gudstjänster i kyrkan men då kan jag dela med till andra de filmer vi gjort så att de också får uppleva något av det vi har i kyrkan.”

Japan är inne i den tredje vågen av Covid-19 och fallen ökar på många platser. Många är oroliga för vad som är på gång och många japaner är ensamma. Hitintills har Okayama området där Kibi-kyrkan finns, kommit undan relativt lindrigt men nu stänger flera församlingar igen de fysiska gudstjänsterna. Trots att Kibi-församlingen är en relativt liten församling med ca 40 medlemmar så har man nu gått över till digitala gudstjänster. Saito som är pastor i församlingen säger:” Vi har ställt om en hel del det här året så att vi kan nå ut via kanaler på internet. Vi har skaffat oss utrustning för filminspelning och Gud har sänt oss en person som gillar att jobba med videoinspelningar. Vi har köpt Ipad som vi kan låna ut till äldre i församlingen så de också kan  ta del av internet sändningarna. ”Förutom live sändningar av gudstjänster så har pastor Saito en videoblogg där han i stort sett dagligen publicerar inlägg. De har också skapat små introduktionsvideors om Kibi-kyrkan och de lägger även upp små andakter.

Stefan Emilsson,
asiensamordnare